Jørgen Bjørn til Eliteserien

Postet av Martin Berild Aspelund den 19. Des 2023

Etter syv år i klubben søker Jørgen Bjørn videre til nye utfordringer. Han har vært toppspillerutvikler og assistenttrener på A-laget, og hatt ansvar for spillerlogistikk. Tidligere i desember ble han kåret til "Årets unge trener", og han har uten tvil satt sitt preg på det gode trener- og utviklingsmiljøet vi har på Oslos Tak. Neste stopp - Briskeby. 


I klubben siden 2016 

Hovedtrener Eivind Kampen sitter igjen med blandede følelser etter at det ble klart at Jørgen Bjørn ikke kommer til å være ved siden av ham på trenerbenken neste sesong.

- Jørgen og jeg har jobba tett, og samarbeida veldig godt de siste åra. Det har jeg satt stor pris på, og sånn sett er det trist. Samtidig er det ganske vakkert å tenke tilbake på den lille nysgjerrige vaskebjørnen som titta inn på kontorene her for syv år siden.  

- Han har gått gradene fra ungdomstrener til A-trener og jobba fryktelig godt med sin egen utvikling. Jørgen er en sterk nettverksbygger. Han har hele veien oppsøkt og jobba i mange miljøer utenfor klubben, og bragt masse kunnskap og refleksjoner tilbake til hele bruket. 

- For meg personlig har han vært en super støttespiller og samarbeidspartner, og vi har fått være med på noen skikkelig fine øyeblikk sammen, sier Kampen. 

- Bjørnen kom til oss som en ung NIH-student og syv år senere forlater han oss etter å ha nylig blitt kåret til årets unge trener i Norge, sier sportslig ansvarlig Alexander Rein. 


2023 – Året fotballhistorie ble skrevet på Oslos Tak

Bjørnen kan se tilbake på en begivenhetsrik tid i Kjelsås, med årets sesong som et sterkt minne. 

- For la oss være ærlig, 2023 var noe av det sjukeste! Ole-Erik Midtskogen, Yaw Paintsil, Victor Emanuel Halvorsen og Rasmus Eggen Vinge til Eliteserien. Jens på overtid, igjen og igjen og igjen. Semifinale. Publikumsrekord. Skeid rykka ned! «Årets unge trener». 2023 utspilte seg som en scene Spielberg ville vært stolt av! Ett perfekt punktum, om noe sånt finnes. 

 - Når Kjelsåskapittelet nå skal lukkes blir dette en mildt sagt følelseslada jul. Jeg har brukt tjueåra mine på Grefsen stadion. Jobbet under vingene til den aller største; Dag Halvorsen, gått Kampenskolen og jobbet med fantastiske spillergrupper, sier Bjørn. 


Sett flere ta steget til landets øverste divisjon

I sin rolle som spillerutvikler har han jobbet tett med flere spillere som har tatt steget til landets øverste nivå, Eliteserien. Blant disse har Ulrik Mathisen (Brann), Victor Emanuel Halvorsen (Sarpsborg 08) og Yaw Paintsil (Tromsø) kun lovord om sin tidligere trener.

Fra venstre: Ulrik Mathisen, Victor Emanuel Halvorsen og Yaw Paintsil. 

“”

Ulrik Mathisen:  

- En trener som virkelig er med på å skape fotballglede og fikk hvert fall meg til å nyte fotballen. Under min periode i Kjelsås, var han er stor bidragsyter til at både jeg, men også laget tok store steg individuelt, som lag og ikke minst som personer. Det er noe med den garderobekulturen oppe på Kjelsås som er helt unik, og der er trenerteamet viktige. 

“”

Victor Emanuel Halvorsen

- Jørgen er en herlig trener og en herlig person. Han er nok en av de smarteste jeg har møtt når det kommer til fotball, og uten for fotballen også for så vidt. Spør han om hva som helst, noe smart vil komme ut av kjeften på han.

- Jeg har stilt mange spørsmål til Bjørnen opp igjennom årene som har gått i Kjelsås. Svarene jeg har fått har gjort meg til en bedre spiller, så jeg har egentlig ikke ord for hvor takknemlig jeg er for å ha møtt han.

“”

Yaw Paintsil:   

- Bjørn er en utrolig dyktig fotballtrener, men en enda bedre mann. Tida i Kjelsås ble enda bedre med han tilstede. 


Neste stopp - Eliteserien

Med mastergrad fra Norges idrettshøgskole, lidenskap for spillerutvikling, evne til å oppdage potensial i spillere fra lavere divisjoner, og ikke minst rikelig med erfaring, var tiden inne for nye utfordringer i Ham-Kam. 

- Vi er stolte, ydmyke og veldig glad for at vi har vært en del av utviklingen hans disse årene. At Jørgen nå går videre har vi vært forberedt på en liten stund, og klubben er godt i gang med å finne hans erstatter.   

- Det er vemodig at Bjørnen ikke fortsetter på Oslos Tak, men samtidig føles det også riktig. Tiden var moden nå for å søke nye oppgaver, og jeg krysser fingrene for at han finner en arbeidsgiver som passer hans verdigrunnlag og deler hans entusiasme for struktur, utvikling og profesjonalitet, sier Alexander Rein.

Den lille vaskebjørnen har blitt til en sterk liten brunbjørn nå. De har som regel et leveområde på mellom 800 og 1 000 kvadratkilometer. Unge hanner i spredningsfasen kan farte over flere tusen kvadratkilometer, og kan i prinsippet dukke opp hvor som helst i Norge. Det blir spennende å følge med på! sier hovedtrener Eivind Kampen. 


Hverdagshelter, Cuphistorie og Walk of Life

Mange sportslige høydepunkter til tross, fremhever Jørgen «Kjelsås-sjela», folkene i klubben, og dagene det er mest av – hverdagen. 

- Jeg er evig takknemlig. Kjelsås har betydd alt for meg. Både sportslig og personlig. Folka, kulturen, hverdagen. 

- Rykket opp tre år på rad og skrevet cuphistorie. Jeg har levd de tårevåte øynene til Tom, pågangsmotet til Rødberg, makspulsen til Rein og smilet og varmen til Gro. Hverdagsheltene. For det er de små øyeblikkene som er sterkest. De nære ting. Detaljene. Ikke glem det. Det er der magien ligger, sier Bjørn. 

- Så takk til hver og en av dere. For at jeg sammen med dere fikk være med å fargelegge noen sider i historiebøkene til den fantastiske klubben vår. De tar jeg med meg når jeg nå går ut porten på Grefsen stadion for siste gang, til tonene fra Walk of Life, avslutter Jørgen Bjørn. 


Vi takker Jørgen Bjørn for innsatsen, og ønsker han masse lykke til videre! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.