Kjelsås videre etter utrolig snuoperasjon

Postet av Martin Berild Aspelund den 24. Apr 2024

Cupen var tilbake på Grefsen Stadion, denne gangen i anledning 2. runde i Norgesmesterskapet. Kongsvinger, som befinner seg på 2. plass i OBOS-ligaen, kom til Oslos Tak for å utfordre fjorårets semifinalist i cupen. Divisjonsforskjellen mellom lagene så ut til å spille en rolle innledningsvis, men man skal aldri avskrive Kjelsås på hjemmebane. 

 

1. omgang 

Allerede etter 8 minutter spiller Kjelsås seg til en stor mulighet. 

8’ SJANSE KJELÅS! Venstreback Filip Oprea slår et strålende innlegg mot bakerste der Askengren vinker etter ball. Keeperen klarer ikke å endre retning på innlegget, og Askengren header ballen i stolpen fra skrått hold! Stor sjanse for unggutten. 

Men det er gjestene som får uttelling kun få minutter senere.. 

12’ 0-1. Kongsvinger tar ledelsen.  Bortelaget kommer fri på kanten og slår hardt inn i boksen. Ballen får en liten retningsforandring, men settes kontant i nettet på bakerste stolpe. 

34’ 0-2. Kongsvinger dobler ledelsen. Vi spiller på oss et livsfarlig brudd og bortelaget tar kontringen. Kongsvinger gjør ingen feil og er nok en gang sikre på bakerste stolpe etter en presis tversoverpasning. 

 

Det er lite som tyder på at Kjelsås skal true målet til den tidligere ivorianske landslagskeeperen Mande Sayouba. Kongsvinger ser komfortable ut, og kanskje ble de litt for komfortable. Det utnyttet Moutaz Ali Alzubi og fjorårets toppscorer Jens Aslaksrud like før hvilen.  

41’ 1-2. JENS ASLAKSRUD!! Litt ut av det blå kommer scoringen. Moutaz Alzubi slår et fantastisk innlegg fra dypet. Aslaksrud gjør et godt løp i forkant og avslutningen med pannebrasken kan minne om heading til Van Persie i 2014. Ballen går i bue over en utrusende keeper og i mål! 

 

2.omgang

Innbytter Kristian Eriksen fikk en avgjørende rolle på overtid. 

Dagens tilskuertall på Grefsen Stadion var 523. I pausen ble de to involverte i reduseringen byttet ut, nemlig Moutaz Alzubi og Jens Aslaksrud. Leo Bech Hermansen og Kristian Eriksen kom inn.


52’ SJANSE KONGSVINGER. En stygg feilpasning plukkes opp av en rødkledd på 22 meter. Han sentrer videre til en upresset mann på 17 meter, men ballen blåses over mål. 

53’ SJANSE KJELSÅS. Kristian Eriksen jakter og får belønning for strevet. Keeperen er på halvdistanse, men avslutningen med utsiden av foten går i nettveggen. 

Så kom utligningen. 

60’ 2-2. PATRICK SIU ASKENGREN!! Helmer Rusten slår et langt innlegg og Eriksen vinner i lufta. Keeper ser ut til å holde ballen i fast grep, men glipper. Da dukker spissmakker Siu Askengren opp, og får dyttet ballen over mål med skulderen. Det til store protester fra Kongsvinger som vil ha «angrep på keeper», men målet blir stående. 

Det er Kjelsås som presser for den avgjørende scoringen, og som så mange ganger før i cupen, skal det lykkes på overtid. 

90’ 3-2. KRISTIAN ERIKSEN!! Olav Øby setter opp et frispark på Kongsvinger sin banehalvdel, men i stedet for å vente, velger han å slå det raskt. Han chipper ballen inn i feltet der Simen Olafsen er sterk og legger igjen til Eriksen. Vår nye nummer 7 setter ballen sikkert i nettet, og snuoperasjonen er et faktum!  

Kongsvinger jakter utligningen på overtid, men vi står imot. Etter å ha ligget under med to mål rett før pause, leverer Kjelsås en ellevill snuoperasjon. Dommeren blåser av til full jubel og banestorming - Kjelsås er klare for 3. runde. 


Resultat: Kjelsås 3-2 Kongsvinger. 

Mål: Jens Aslaksrud, Patrick Siu Askengren, Kristian Eriksen. 

Målgivende: Moutaz Alzubi, Kristian Eriksen, Simen Olafsen. 

Lagoppstilling:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.