Knepent tap i lokaloppgjøret

Postet av Martin Berild Aspelund den 19. Apr 2024

Fredag kveld var det klart for lokalderby da Kjelsås tok trikken til Nordre Åsen for å møte Skeid, som for første gang på tre år var tilbake i Postnord-ligaen. Det var et solid oppmøte fra våre supportere, og som forventet ble det et tett og jevnt oppgjør mellom rivalene.

1. omgang

6’ SJANSE SKEID. Hjemmelaget får plutselig tid og rom rett utenfor sekstenmeteren. Avslutningen er brukbar, men Jonas Vatne Brauti varter opp med en kvalifisert redning.

16’ SJANSE KJELSÅS. Eivind Willumsen klemmer til fra 20 meter! Får et godt treff og keeper må gi en farlig retur. Vi er nære på å komme først på den, men hjemmelaget får slått unna.

27’ SJANSE KJELSÅS. Willumsen tester skuddfoten igjen. Denne gang fra skrått hold inne i seksten, og avslutningen går via en forsvarer og inn til keeper. Det ropes på straffespark, men dommeren lar spillet gå.

Omgangens største mulighet kom på et langskudd få minutter før pause.

42’ SJANSE KJELSÅS. Olav Øby forsøker seg fra 23 meter. Skuddet med utsiden har retning mot vinkelen, men Skeid sin sisteskanse flyr høyt og avverger til corner.

Lagene gikk inn i garderoben på stillingen 0-0 etter en jevnspilt førsteomgang. Skeid med mest ball, men Kjelsås nærmest scoring. Like før pause må en av omgangens mest sentrale spillere, Eivind Willumsen, gi seg med det som så ut som en skulderskade. Inn kom Jonathan Sture.

2. omgang

61’ ANNULERING! Kristian Eriksen scorer, men målet blir ikke stående! Øby tar en kort cornervariant til Hermansen som slår et presist innlegg. Eriksen bredsider ballen i mål, men avvinkes for offside. Fortsatt 0-0.

Etter annulleringen tar Skeid gradvis over initiativet, og får etter hvert uttelling..

66’ SJANSE SKEID. Skeid pumper innlegg inn i boksen. Flere viktige blokkeringer i eget felt fra Kjelsåsforsvaret.

76’ STRAFFE SKEID og 1-0. Dommer peker på straffemerket etter at vi spiller for tøft i eget felt. Kalabatama venter ut målvakt Brauti og setter ballen kontrollert i motsatt hjørne.

90’ SJANSE KJELSÅS. Jens Aslaksrud får headet ned til innbytter Patrick Siu Askengren på 5 meter. Skeid får satt inn en takling i avslutningsøyeblikket og keeper kaster seg over returen.

Klokken tikker hjemmelagets vei, og Skeid bruker god tid i alle situasjoner. Scoringen 15 minutter før slutt var det eneste som skilte lagene denne fredagskvelden. Skeid vinner 1-0 på eget gress. Vi tenker neste, som allerede er på onsdag hjemme mot Kongsvinger i 2. runde NM.