Sterk borteseier mot Strømmen

Postet av Martin Berild Aspelund den 27. Apr 2024

Kampene kommer tett som hagl, og lørdag ettermiddag stod en ny seriekamp for tur. Dagens motstander var formsterke Strømmen, som før oppgjøret stod med full pott i Postnord-ligaen. I midtuken ble det scoret hele ni mål i cupkampen mot Lillestrøm, og målrikt skulle det også bli da Kjelsås gjestet Strømmen Stadion.

1. omgang

Det skjer ting nesten direkte fra avspark.

3’ 0-1. KRISTIAN ERIKSEN!! Filip Oprea kommer seg fri på venstresiden og slår et hardt innlegg langs bakken. Strømmen får ikke klarert og ballen ruller gjennom hele feltet før den havner hos matchvinneren i midtuken mot Kongsvinger. Kristian Eriksen skyter på direkten, og ballen suser i nettaket!

5’ 0-2. KRISTIAN ERIKSEN!! Samme mann dobler ledelsen kun få minutter senere! Ayub Mahammed vinner ballen på midtbanen og det åpner veien for venstreback Oprea som har en hel banehalvdel å løpe på. Uselvisk sentrer han videre til Eriksen som setter ballen enkelt forbi keeper. For en åpning på kampen!

En fartsfylt åpning på kampen fortsetter. Kjelsås så ut til å ha full kontroll, men etter 19 minutter spilt glipper det.

19’ 1-2. Strømmen reduserer. En i utgangspunktet ufarlig situasjon blir farlig når vi slår en svak pasning hjemover. Hjemmelaget er våkne, og plutselig er de helt alene med målvakt Jonas Brauti. Gjør ingen feil og plasserer ballen kontrollert i mål.

22’ SJANSE STRØMMEN. Strømmen har hevet seg etter scoringen. I kjølevannet av en corner er de nære på å utligne, men heading går over fra 5 meter.

Så skjer det noe så uvanlig som to straffer på få minutter, én til hvert av lagene.

28’ 1-3. STRAFFEMÅL KJELSÅS. JENS ASLAKSRUD!! Ayub Mahammed blir lagt i bakken, og dommer peker på straffemerket. Aslaksrud er sikker fra 11-meteren. Plasserer ballen kontrollert i hjørne, mens keeper går motsatt vei.

30’ 2-3. STRAFFEMÅL STRØMMEN. Hjemmelaget scorer på sitt straffespark. Jonas Brauti går riktig vei, men får ikke hanskene på den.

Kjelsås gikk inn i pausen med en 3-2 ledelse etter en omgang med klart spillemessig overtak, men Strømmen var effektive når de fikk sine sjanser.

2. omgang

Andreomgangen sparkes i gang, og det er lenge mellom høydepunktene. Stillingskrig er en passende beskrivelse av kampbildet som utvikler seg utover omgangen.

66’ SJANSE KJELSÅS! Oprea legger igjen til Aslaksrud på 18 meter. Skuddet er godt og keeper må gi retur. Først på returen er Eriksen, som gjerne ønsker å notere seg for et hattrick, men denne gangen går avslutningen til side for mål.

Strømmen setter opp alt av dødballer, men klokken tikker Kjelsås sin vei.

90’ Hjemmelaget jakter utligningen, og får nok et frispark inne på vår halvdel. Målvakt Jonas Brauti flyr høyt og holder ball i fast grep. Vi bruker tid på faste situasjoner og gjør flere gode taktiske vurderinger i sluttminuttene.

Kjelsås vinner 3-2, og tar tre poeng på bortebane mot Strømmen. Nå venter Lysekloster i 3. runde i NM allerede på onsdag. Kampen spilles 14:30 på Grefsen Stadion.

Resultat: Strømmen 2-3 Kjelsås.

Mål: Kristan Eriksen x2, Jens Aslaksrud.

Målgivende: Filip Oprea x2, Ayub Mahammed.