Poengdeling i Arendal

Postet av Martin Berild Aspelund den 11. Nov 2023

Et knippe reisende supportere, i tillegg til flere spillere på skadelista, hadde tatt turen til Arendal og Norac Stadion for å bevitne Kjelsås sin siste seriekamp for sesongen. På årets siste fotballørdag i Postnord-ligaen stod det mye på spill i avdelingen både i topp- og bunnstriden. For Kjelsås sin del handlet det om tabellplassering og å avslutte sesongen på en god måte.

Førsteomgangen sparkes i gang, og Arendal tar et tidlig grep på kampen med to hjørnespark innledningsvis. Etter 14 minutter peker hoveddommer på straffemerket etter at vi er uvørne og feller en Arendalspiller innenfor sekstenmeteren. William Da Rocha går riktig vei og får hanskene på straffen, men klarer ikke å hindre scoring, 1-0. Kun fem minutter senere vinner Leo Bech Hermansen i lufta og Jens Aslaksrud slår Patrick Siu Askengren i bakrom. Keeper er på halvdistanse, og Askengren runder ham. Unggutten setter først ballen i stolpen, men er sikker på returen, 1-1! Etter utligningen er Kjelsås det førende laget med store deler av ballinnhavet og tidvis flotte offensive kombinasjoner. Ti minutter før pause avanserer Ahmad Abbas fremover mot et ryggende Arendalforsvar, men avslutningen blokkeres. Rett før pause skjer det mye i egen boks etter en corner. Da Rocha må i aksjon flere ganger på kort tid, og oppofrende forsvarsspill hindrer mål i mot. Lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1.

Etter hvilen bølger kampen fram og tilbake. Det ene øyeblikket kjemper Siu Askengren fram en mulighet som til slutt ender med avslutning fra Jacob Blixt Flaten. I det andre øyeblikket er Arendal farlige på kontring. Etter 61 minutter tester Blixt Flaten skuddfoten nok en gang. Får et bra treff, men ballen suser like over mål. Omgangen kan best beskrives som en stillingskrig, hvor begge lag kjenner på at sesongen nærmer seg over. På overtid hentet Sigurd Martinussen frem de siste kreftene på et enormt returløp, og måtte ned med krampe. Det endte med poengdeling i Arendal.

Resultat: Arendal 1-1 Kjelsås

Mål: Patrick Siu Askengren

Målgivende: Jens Aslaksrud