Klare for Trikkederbyet

Postet av Martin Berild Aspelund den 18. Apr 2024

"Trikkederbyet", som Skeid omtaler det, er et tradisjonsrikt oppgjør mellom Skeid og Kjelsås. Sist gang lagene møttes i en tellende kamp var tilbake i 2022 i NM, den gang avanserte Skeid på straffer. I generalprøven til årets sesong endte det 4-1 til Kjelsås på Nordre Åsen. Fredag klokken 18:00 møtes rivalene igjen, denne gang med poeng og prestisje på spill. 


Taket stiller  

Supporterklubben Taket møtes på Bella Bistro (Grefsenveien 94A) kl. 16 for å lade opp til nabo-oppgjøret. Her er det plass til alle som ønsker å være med. Supporterne tar trikken kl. 17:36. 

- Det er klart at vi har et elsk/hat-forhold til Skeid. Lokaloppgjør som dette skaper engasjement og er blant de kampene med høyest tilskuerantall.

- Men selv om vi setter pris på "Trikkederbyet", så skal vi gruse Skeid! Absolutt. Vi vil ha alle poenga selv, sier Gro Sukkestad i Taket Supporterklubb.  

 

Første jeg så etter da terminlisten kom

Assistenttrener Kristian Kleppe har denne uken vært på samling med G16 landslaget i Ungarn. I kveld flyr han hjem for å rekke møte med gamle kjente på Nordre Åsen. 

- Jeg skal ikke legge skjul på at kampene mot Skeid var det første jeg så etter da terminlisten ble publisert. Så disse kampene gleder jeg meg fælt til. 

- Det er vel ingen lag vi møter i år jeg føler jeg har bedre kontroll eller mer kjennskap til hverken faglig eller på individnivå. Vi møter et godt lag som har uttalte ambisjoner om å rykke rett opp igjen, men vi er likevel sterke i trua på at vi skal klare å lage problemer for dem, sier Kleppe. 

Kristian Kleppe med fortid i Skeid. Her på landslagssamling. 

Håper mange tar turen

Siden 2020 har Kleppe vært en del av trenerteamet i OBOS-ligaen. Fredag kveld sitter han på Kjelsåsbenken, og sender et lite stikk i retning sin forrige arbeidsgiver. 

- Jeg har vært med å tape en del kamper på Nordre Åsen for Skeid de siste årene, så ser vel ingen grunn til at trenden med at bortelaget vinner ikke skal fortsette denne fredagskvelden også!

- Det er klart at det betyr litt ekstra for alle å møte naboen. Det er ingen kamper som er morsommere å vinne eller kjipere å tape. Håper det blir en morsom ramme der nede og at mange som er glad i Kjelsås tar turen for å støtte oss, sier Kristian Kleppe. 

 

Hele G2011 på kamp 

Trener Ole Martin Øgaard og resten av gjengen fra G2011 drar samlet ned til Nordre Åsen for å følge lokaloppgjøret. 

- Det blir en vanlig økt som kortes ned en halvtime. Den ekstra halvtimen bruker vi på å skifte og spise Dominos pizza, før vi tar trikken et par stopp nedover. 

Til sammen er det 33 spillere, 12 foreldre og 4 søsken fra gruppen som skal på kamp.  

- Det er først og fremst et sosialt tiltak som også støtter vår egen klubb. Få ting er kjekkere enn lokaloppgjør, og denne kampen gleder vi oss til. Alle spillerne får billett av oss, sier Øgaard.


Kjøp billetter til Skeid-Kjelsås HER 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.