Sjansebonanza ga ikke uttelling mot Brattvåg

Postet av Martin Berild Aspelund den 4. Nov 2023

Sesongens siste hjemmekamp stod for tur da nedrykkstruede Brattvåg kom på besøk til Grefsen Stadion. Tross snøfallet tidligere i uken var kunstgresset på Oslos Tak i god stand før et tett og jevnt oppgjør. Like før avspark ble Victor Emanuel Halvorsen tildelt prisen som «Årets Unge Spiller» i Postnord-ligaen.

Det var et relativt lavmælt oppgjør innledningsvis, men det var før det smalt i metallet etter kvarteret spilt. Leo Bech Hermansen snapper opp et svakt tilbakespill, og finner Jens Aslaksrud. Han forsøker å plassere ballen elegant i hjørne, men må se skuddet gå i stolpen! Få minutter senere kommer Brattvåg alene med William Da Rocha, men keeperen varter opp med en solid dobbeltredning. Etter 26 minutter får Brattvåg sin spiss stå merkverdig alene, før Simen Olafsen griper inn med en viktig involvering. Utover i omgangen fremstår vi solide mot et lag som kjemper for fornyet kontrakt i divisjonen. Dommer blåser til pause på stillingen 0-0.

Andreomgangen skulle vise seg å bli langt mer innholdsrik. Ti minutter etter hvilen kombinerer Kjelsås flott, og innbytter Nikolai Knezevic kommer til avslutning. Skuddet blokkeres etter oppofrende forsvarsspill fra de gulkledde. I det 64.minutt havner ballen fri på 17 meter, og Brattvåg får en alle tiders mulighet til å gå opp i ledelsen. Flere tilskuere ser ballen inne, men skuddet sniker seg akkurat utenfor stengene. Minutter senere slår Sebastian Ottesen inn på bakerste, og Hermansen vinner knusende i lufta, men tverrliggeren står i veien (!) I det 78.minutt spiller tilfeldighetene sin rolle, og Brattvåg får litt heldig med seg ballen inn i feltet. Pasningen på tvers setter Da Rocha ut av spill, og ballen settes enkelt inn i mål, 0-1. I sluttminuttene skaper vi mye på kort tid. Først gjør Ahmad Abbas ting strålende, og legger inn foran mål. Bortelaget får med nød og neppe slått unna. Aslaksrud får to muligheter like etter, men Brattvåg sin keeper henter fram kvalifiserte redninger. Kjelsås sin sjansebonanza avsluttes med en heading fra Knezevic, men nok en gang står tverrliggeren i veien for scoring. Det ender 0-1 til Brattvåg i sesongens siste kamp på Grefsen Stadion.

Resultat: Kjelsås 0-1 Brattvåg