Tøft borte mot serieleder Egersund

Postet av Martin Berild Aspelund den 29. Okt 2023

Med tre kamper igjen av sesongen i Postnord-ligaen, stod opprykksjagende Egersund på programmet for Kjelsås. Egersund kunne med seier komme à poeng med Lyn i kampen om opprykk, men vi var innstilt på å gi dem kamp hele veien inn.

Kampen er kun to minutter gammel når det smeller i tverrliggeren over William Da Rocha på et frispark fra 18 meter. Det er også et frempek på hva som skal skje videre i oppgjøret. Etter 21 minutter slås et hjørnespark mot bakerste stolpe, og de gulkledde er først på ballen. En kontant avslutning på volley sender Egersund opp i ledelsen, 1-0. Like etter slår Eivind Willumsen et innlegg langs baken, og Patrick Siu Askengren jakter på første stolpe. Han klarer ikke å bryte ballbanen, og på bakre stolpe er Jens Aslaksrud centimetere unna å sette ballen i det åpne målet. Sebastian Ottesen må gå av med en hodesmell, og innbytter Markus Welinder må også gi seg halvveis i omgangen. Egersund dobler ledelsen etter 37 minutter etter innlegg. Fem minutter før pause slår Ola Bjørnland et strålende innlegg, og Egersund sin klarering havner rett i bena til Aslaksrud. Spissen plasserer ballen elegant i hjørnet til 2-1.

Andreomgangen er så vidt i gang før Egersund kommer til avslutning, men Da Rocha henger godt med og redder. Egersund pumper inn innlegg i boksen, og det er kun et tidsspørsmål før de skulle få uttelling. Vi blir straffet hardt på et svakt tilbakespill, og et skudd som går via en blåkledd setter Da Rocha ut av spill. Sekunder senere kombinerer hjemmelaget godt, og vi klarer ikke å henge med. Ballen havner til slutt på 17 meter, og avslutningen med strak vrist suser i nettet. Det åpner seg store kontringsrom, og Da Rocha blir rundet en mot en. I løpet av et mareritt av en fem minutters periode, går vi fra å ligge under 2-1 til 5-1. Med 15 minutter igjen å spille kombinerer Leo Bech Hermansen og Marius Stølan flott, før sistnevnte slår inn hardt langs bakken. Ballen kommer litt brått på Siu Askengren, som setter ballen like utenfor stolpen. På overtid får kaptein Ola Bjørnland kjempetreff fra 25 meter (!) Skuddet med venstrefoten er utagbart for keeper, stolpe og inn. Den tøffe bortekampen mot Egersund ender 5-2.

Resultat: Egersund 5-2 Kjelsås.

Mål: Jens Aslaksrud og Ola Bjørnland.

Målgivende: Ola Bjørnland.