Et stykke unna mot Vålerenga 2

Postet av Martin Berild Aspelund den 23. Okt 2023

Mandag kveld på Intility Arena var det igjen klart for kamp i Postnord-ligaen etter et lite avbrekk i seriespillet. Vålerenga 2 kom til kampen med ryggen mot veggen, og var avhengig av et godt resultat for å komme seg ut av nedrykksstriden. Vi kunne med seier ta et stort skritt nærmere den gjeve tredjeplassen i avdelingen.

Kjelsås, iført hvite drakter for anledningen, sparket i gang oppgjøret på Intility Arena. Bare 7 minutter ut i kampen tar Vålerenga 2 ledelsen, 1-0. Hjemmelaget kombinerer flott på venstresiden og slår inn mot bakerste. Der står de blåkledde helt alene, og Torgeir Børven får god tid til å sikte seg inn. Først redder William Da Rocha skuddet, men klareringen treffer Ola Bjørnland og går i mål. Vålerenga styrer kampen og ser ut til å være komfortable. Men etter en halvtime banker Jacob Blixt Flaten ballen i tverrliggeren med venstre. Like etter forsøker Markus Ottesen seg i feltet, men skuddet blir blokkert. Det ropes på hands og straffespark, og TV-bildene i etterkant viser at vi har en god sak. Hoveddommeren lar spillet gå. Fem minutter senere går Ola Bjørnland på skudd fra kanten av sekstenmeteren, og keeperen må gi retur, men hjemmelaget får til slutt klarert. Vålerenga gikk til pause med ledelsen, 1-0.

Etter hvilen klarer vi ikke å følge opp den gode flyten vi hadde inn mot pause. Vålerenga har få problemer med å spille seg ut av presset vårt og bruker god tid med ballen. I det 59. spilleminutt ruller Vålerenga opp en klassisk kontring og kommer til avslutning fra 10 meter. William Da Rocha serverer en redning av øverste klasse, og holder oss inne i kampen med en fenomenal beinparade. Vålerenga klarer ikke å utnytte kjempesjansen til å doble ledelsen. I jakten på utligning inntar vi en mer offensiv tilnærming og lykkes tidvis godt. Vi ofrer mer fremover, men det åpner seg samtidig store kontringsrom for hjemmelaget. Klokka tikker mot fulltid, og temperaturen stiger både på banen og sidelinjen. På overtid tar Vålerenga en corner raskt, og litt heldig får de med seg ballen inn i feltet. Avslutningen fra 14 meter sniker seg i nærmeste hjørne, og Vålerenga punkterer kampen. Det ender 2-0 på Intility Arena.

Resultat: Vålerenga 2 2-0 Kjelsås