Seieren glapp i sluttminuttene mot Grorud

Postet av Martin Berild Aspelund den 7. Okt 2023

Målscorer: Ahmad Abbas fortviler over en forspilt sjanse i førsteomgang.

Det var duket for Osloderby på Grefsen Stadion lørdag ettermiddag, da Grorud stod klare på motsatt banehalvdel. Formlaget fra Oslo øst kom til kampen uten å ha tapt en fotballkamp på over en måned. Kjelsås, på sin side, kom fra en sterk seier mot Notodden sist. Som det ofte er i lokaloppgjør, ble kampen preget av mange tøffe dueller og høy temperatur.

Grorud tar umiddelbart kommandoen i åpningsminuttene. Etter et kvarter spilt åpner kampen seg mer opp, og vi lykkes bedre med vårt direkte pasningsspill. Omgangens største sjanse kommer etter 19 minutter. En våken Ahmad Abbas bryter en upresis pasning inne på Groruds halvdel og setter fart mot bortelagets mål. Alene med keeper er avslutningen med svakeste fot ikke god nok til å overliste Groruds målvakt. Like etter svinger Jacob Blixt Flaten et frispark like ved hjørneflagget i retning Sigurd Martinussen. Den vanligvis hodesterke forsvareren får gå opp relativt upresset, men klarer ikke å bryte ballbanen ved denne anledningen. De siste minutters sjanser indikerer et skifte i kampen, hvor Kjelsås lykkes med nesten alt utenom det å få nettkjenning. Foruten en uheldig episode etter 36 minutter når Victor Emanuel Halvorsen må byttes ut på grunn av en skulderskade, var førsteomgangen svært positiv sett med Kjelsås-øyne. Men det stod 0-0, når dommeren blåste til pause.

Etter pause tar det ikke mange sekundene før Abbas nok en gang viser frem sitt tekniske repertoar, og bortelaget ser seg nødt til å bruke ulovlige midler for å stoppe ham. Det påfølgende frisparket fører ikke til noe, men samme mann befinner seg i begivenhetenes sentrum minutter senere. Et hjørnespark slås mot bakerste stolpe, der Simen Olafsen vinner duellen i luften. Grorud får klarert, men ballen havner hos vår nummer 10 som på vakkert vis smeller til på volley med strak vrist fra 14 meter. Keeper er sjanseløs, og Abbas sender oss i høyst fortjent føring med 1-0! I kjølvannet av målet stormer Grorud i angrep, men etterlater seg samtidig store rom for kontring. De nærmere 300 tilskuerne på Oslos Tak har en actionfylt siste halvtime i vente. Etter 67 minutter spiller bortelaget seg til sin klart største mulighet så langt. De får vendt opp og skutt fra 16 meter. Skuddet er hardt, men ikke godt nok plassert til å suse forbi William Da Rocha. Med fem minutter igjen av ordinær tid roper bortelaget på straffespark, men det er forgjeves da dagens dommer lar spillet fortsette. Men få minutter senere kommer utligningen på en heading fra kort hold, 1-1. Det ble også sluttresultatet i dagens lokaloppgjør.

Resultat: Kjelsås 1-1 Grorud.

Mål: Ahmad Abbas