Sliteseier borte mot Notodden

Postet av Martin Berild Aspelund den 30. Sep 2023

Målscorer og debutant fra start: Filip Pleym Mardal.

Etter årets utvilsomt største høydepunkt, semifinalen i cupen, var det tilbake til hverdagen i Postnord-ligaen. Lørdag formiddag satte spillerbussen kursen fra Grefsen Stadion mot Notodden for å møte laget som lå to poeng foran oss på tabellen. Det var fint spillevær, og en god anledning for å slå tilbake etter en periode med svake resultater i serien.

Notodden registrerer kampens første mulighet etter kun fire minutter spilt. Hjemmelaget kombinerer flott i høyt tempo og det hele kulminerer i et skuddforsøk fra 17 meter som plasseres like utenfor mål. Det svinger bra i åpningen av kampen, og etter 11 minutter spiller Leo Bech Hermansen ut til Sebastian Ottesen. Høyrebacken slår inn hardt langs bakken, og Jens Aslaksrud jakter på bakerste stolpe. Aslaksrud får en stor mulighet til å sende oss i føringen, men ballen havner på feil side av stolpen. Noen minutter senere vender Hermansen vekk to blåkledde før han finner Ola Bjørnland på venstresiden. Kapteinen får bra treff, men keeper har brukbar kontroll på skuddet. Like etter forsøker Eivind Willumsen seg fra distanse, og Notodden sin sisteskanse må ut i full strekk, men kan lettet se at ballen suser en halvmeter utenfor krysset. William Da Rocha må i aksjon etter halvtimen spilt, når vi er passive i forsvarsspillet, og hjemmelaget får skutt fra 18 meter. Da Rocha henter fram en kvalifisert redning. Notodden var det førende laget, mens vi var tidvis farlige på kontringer. Lagene var like langt til pause, 0-0.

Hovedtrener Eivind Kampen tok tidlig grep og gjorde to bytter i pausen, for å rotere mannskapet i det tette kampprogrammet. Andreomgangen fortsetter slik førsteomgangen sluttet, med et spillemessig overtak til Notodden. Etter 57 minutter er det nettopp hjemmelaget som truer, men Da Rocha redder med en flott beinparade. Like etter kommer vår etterlengtede mulighet. Debutant fra start Filip Pleym Mardal vinner et oppspill på hode, og Ahmad Abbas plukker opp nedfallsfrukten. Abbas sender ballen videre til innbytter Arman Nouri, som finner Aslaksrud inne i feltet. Vår nummer 9 avslutter mot mål, og på returen setter Mardal ballen sikkert i nettet, 0-1! Et mål som kan sies å være mot spillets gang, men effektivt kontringsspill gir uttelling for Kjelsås. Med 71 minutter på klokken får målscorer Mardal en ny sjanse alene foran mål, men avslutningen er for svak, og keeper redder enkelt. Ti minutter før slutt ropes det på straffespark da en Notodden-angriper går i bakken i feltet. Dagens hoveddommer overser protestene. Mot slutten av kampen ser det ut til at Kjelsås sitt tette kampprogram tar på, og flere spillere viser tegn til slitasjeskader. Hjemmelaget presser på for en utligning, men vi står imot. Kjelsås vinner 0-1, og tar en etterlengtet trepoenger på fremmed kunstgress.

Resultat: Notodden 0-1 Kjelsås

Mål: Filip Pleym Mardal

Målgivende: Jens Aslaksrud