Kjelsås reddet poeng på overtid

Postet av Martin Berild Aspelund den 24. Sep 2023

Søndag ettermiddag var det duket for den årlige Kronekampen på Grefsen Stadion. I «generalprøven» til onsdagens semifinale mot Molde, kom et annet lag fra Møre og Romsdal på besøk, Træff. Assistenttrener Jørgen Bjørn beskrev i kampprogrammet den unike stemningen som råder i klubben og lokalsamfunnet for øyeblikket: «Det er en drive, en dugnadsånd, ett fellesskap og en interesse jeg ikke har vært i nærheten av å se i mine syv år i klubben». Denne drivkraften var akkurat det over 500 tilskuerne håpet å se fra Kjelsås denne søndagen.

Bortelaget i hvite drakter og grønne shortser sparket i gang oppgjøret. Det er også Træff som åpner best, men uten å utfordre målvakt William Da Rocha nevneverdig. Etter en noe tam åpning fra gutta i kongeblått registrerer vi flere målsjanser. Omgangens største sjanse kommer etter 33 minutter når Leo Bech Hermansen blir spilt fri på kanten av sekstenmeteren. Hermansen slår en presis pasning 45 grader til en velplassert Ahmad Abbas i feltet, men fra snaue seks meter blåser han den over mål (!) En enorm mulighet til å sende Kjelsås i føringen etter godt spill i forkant. Like før pause går en heading fra Hermansen i stolpen, etter en flott corner regissert av Jacob Blixt Flaten. Dommer blåser av førsteomgangen på stillingen 0-0.

Andreomgang har så vidt startet før Træff stuper i angrep, og kommer til avslutning fra 11 meter. Da Rocha varter opp med en mesterlig enhåndsredning, og avverger tidlig scoring i mot. Utover i omgangen våkner vi til liv. 67 minutter spilt når Sebastian Ottesen mottar en strøken langpasning på løp og slår inn på volley. Foran mål jakter Aslaksrud, men den vanligvis treffsikre spissen skyter hull i luften. I det 77. spilleminutt er det imidlertid Træff som tar ledelsen, 0-1. Kjelsås presser på for utligningen, men det ser lenge ut som laget skal gå målløse av banen. På overtid får vi en corner som slås mot bakerste stolpe, og Simen Olafsen vinner duellen. Ballen styres foran mål, og der dukker Victor Emanuel Halvorsen opp! Han header mot mål, og ballen går akkurat over målstreken før Træff sin keeper rekker å gripe inn. Målet godkjennes, 1-1. Spesielle scener utspiller seg når Træff skyter fra avspark, og ballen treffer tverrliggeren (!) Bortelaget er centimetere unna å ta med seg alle tre poengene hjem, men overtidsdramaet ender 1-1.

Resultat: Kjelsås 1-1 Træff.

Mål: Victor Emanuel Halvorsen.

Målgivende: Simen Olafsen.