Målløst drama i Framparken

Postet av Martin Berild Aspelund den 16. Sep 2023

Landslagspausen ga Kjelsås tid til å terpe og gjøre justeringer etter 1-3 tapet mot Fløy Flekkerøy for to uker siden. Det har vært mye oppmerksomhet rundt den kommende cupkampen på Grefsen Stadion, men desto viktigere var det å holde fokus inn mot lørdagens bortekamp mot Fram i Postnord-ligaen.

Jacob Blixt Flaten sparket i gang førsteomgangen på naturgresset i Framparken. Kjelsås la umiddelbart et høyt press på hjemmelaget, men uten å skape de klare målsjansene. Etter 27 minutter får Fram sin største mulighet, når de kommer helt alene med William Da Rocha. En god sisteskanse i Kjelsåsburet hindrer mål i mot. Det er en relativt jevn halvtime i Framparken, før kvarteret inn til pause preges av Kjelsåsdominans. Omgangens største mulighet kom to minutter før pause, når kaptein Ola Bjørnland setter fart fra sin backposisjon. Innlegget er fantastisk og havner hos Leo Bech Hermansen, som fra fem meter bredsider ballen i tverrliggeren! En stor mulighet til å sende oss i føringen rett før pause. Nærmere kom ingen av lagene, før kampleder blåste av til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen er hjemmelaget Fram det førende laget, og biter seg fast på vår halvdel. I det 59 spilleminutt kommer de til avslutning i boksen, og Da Rocha må gi retur. En våken Blixt Flaten får akkurat slått vekk ballen fra målstreken. Ti minutter senere forsøker vi å skjerme ballen ut over sidelinjen uten å lykkes, og gir dommer mulighet til å blåse straffespark for trøyeholding i feltet. Dommer peker på 11-meteren, men de tilreisende Kjelsåssupporterne kan puste lettet ut når de ser at straffen går i stolpen og ut. Det gjøres flere bytter mot slutten av omgangen for å vekke liv i mannskapet, men det er hjemmelaget som fortsetter å se skarpest ut. Etter 76 minutter spiller de seg til store sjanser. Oppofrende forsvarsspill, og en nok en gang solid inngrepen fra vår keeper holder oss inne i kampen. I sluttminuttene forsøker begge lag å skape den avgjørende scoringssituasjon, men bataljen på naturgresset i Larvik ender med poengdeling.

Ivrige supportere på plass i Larvik for å støtte Kjelsås.

Resultat: 0-0.