Svak forestilling hjemme mot Fløy

Postet av Martin Berild Aspelund den 2. Sep 2023

Solskinnet var tilbake på Oslos Tak da A-laget tok i mot formlaget Fløy-Flekkerøy lørdag ettermiddag. Bortelaget kom til oppgjøret med tre strake seiere, mens vi fikk en etterlengtet seier mot Aalesund-rekruttene tidligere i uka.

2 minutter inn i førsteomgangen kommer kampens første store sjanse. Jacob Blixt Flaten slår et fantastisk frispark inn i feltet. Der treffer han Nikolai Knezevic, som får gå opp helt alene i lufta, men heading styres i tverrliggeren. Like etter skjer det i motsatt boks. Fløy vinner en corner og kommer til skudd inne i feltet. Ballen går i tverrliggeren og over målet til William Da Rocha. Tilskuerne på Taket får servert fartsfylte åpningsminutter med flere gode muligheter til begge lag. Oppgjøret svinger fram og tilbake, før bortelaget prøver seg fra distanse. Langskuddet er godt, og ingen klarer å stoppe ballen som går i lengste hjørne, 0-1. Kun minuttet senere varter Fløy opp med kontringsspill tatt ut av læreboka. Vi henger ikke med defensivt, og de hvitkledde dobler ledelsen på en kontrollert avslutning alene med Da Rocha. Fløy har senere i omgangen to tverrliggerskudd til, og vi må si oss heldige som kun ligger under 0-2 til pause.

I pausen ble den nye klubblåten «Drømme på Kjelsås» lansert, og det så ut til å gi Kjelsås ny energi. Like etter hvilen skaper vi et trykk ved flere brukbare innleggsforsøk. Fløy kjemper godt, og gjør det vanskelig for oss å bryte helt gjennom. 67 minutter er spilt når Jens Aslaksrud får en god mulighet. Leo Bech Hermansen spiller ut til den målfarlige angriperen, men avslutningen sklir av foten. Vi forsøker å sette et press på målet til Fløy, og lykkes. I det 82. spilleminutt drar Ahmad Abbas seg fri på venstrekanten med god nærteknikk, før han slår inn i feltet. På bakerste dukker innbytter Sebastian Ottesen opp, og sender ballen sikkert i mål, 1-2. Like etter scoringen er vi nære på å sette ballen i eget nett, men målvakt Da Rocha er på våken og avverger. Vi jager utligningen, men på overtid er det nok en gang Fløy som får nettkjenning. Det ender 1-3 til Fløy-Flekkerøy. Nå er det landslagspause, og vi får vi får tid til å terpe på feltet inn mot neste kamp.

Målscorer Sebastian Ottesen satte fart på 2.omgangen for Kjelsås.

Resultat: Kjelsås 1-3 Fløy-Flekkerøy

Mål: Sebastian Ottesen

Målgivende: Ahmad Abbas