Kjelsås comeback sikret 3 poeng mot Aalesund2

Postet av Martin Berild Aspelund den 28. Aug 2023

Etter en tung start på høstsesongen hadde Kjelsås et sterkt ønske om å komme tilbake på vinnersporet, da de tok turen til Sunnmøre for å møte Aalesund 2. I motsatt oppgjør i vår vant Kjelsås 1-0, da Victor Halvorsen avgjorde på et vakkert frisparkmål. Det skulle vise seg å bli nok en tett kamp mellom de to lagene, hvor avgjørelsen skulle komme i sluttminuttene.

Kjelsås sparket i gang oppgjøret på Ratvika Stadion. Åpningen var preget av høy intensitet, hvor begge lag fikk kjenne på ballen. Etter 19 minutter går Jacob Blixt Flaten i bakken inne i feltet etter en dytt i ryggen. Dagens hoveddommer ser ingen grunn til å blåse straffespark.  Mye av det offensive spillet til Aalesund foregikk på høyresiden, og de er ved flere anledninger nære på å spille seg helt gjennom. Inn mot pause etablerer vi et trykk på hjemmelaget, og Leo Bech Hermansen er ikke langt unna å sende oss i føringen. En corner fra Blixt Flaten tas kort, og Hermansen får til slutt muligheten fra 16 meter. Han får et godt treff, men ballen stryker stolpen. Omgangens største sjanse kommer like før pause, når tangotrøyene prøver lykken fra rundt 20 meter. Skuddet suser i tverrliggeren, og hjemmelaget er kun centimetere unna å ta ledelsen. Nærmere kommer ingen av lagene før dommer blåser til pause på stillingen 0-0.

Andreomgang starter ganske likt som første med to fartsfylte lag, som begge ønsker å gå fremover i banen. 5 minutter inn i omgangen får Eivind Willumsen to gode muligheter. Først er Aslaksrud sterk i en duell når han stusser en lang ball videre til Ola Bjørnland. Sistnevnte finner Willumsen i feltet, men skuddet blir blokkert. I neste situasjon kombinerer Kjelsås flott på høyresiden, og Hermansen slår et godt innlegg mot Willumsen. Han har gjort en god bevegelse i forkant, men hodestøtet blir for svakt. Rekruttene til Aalesund er heller ikke ufarlige. I det 56. spilleminutt slår de en presis corner, og vinner den viktige hodeduellen inne i 5-meteren, 1-0. En vekker for oss, som ikke har vært skarpe nok i de avgjørende situasjonene. Så setter vi press på hjemmelaget. Etter et hjørnespark ender ballen opp hos Willumsen som legger tilbake til Philip Halvorsen. Fra 16 meter får Philip kjempetreff, og scorer sitt første mål for A-laget, 1-1. Etter 78 minutter må William Da Rocha i aksjon, og en god redning av vår sisteskanse hindrer mål i mot. Det går mot poengdeling, men som kjent har mange av våre mål denne sesongen kommet på overtid. Victor Halvorsen brenner til fra distanse og Aalesund sin keeper må gi retur. På returen dukker Aslaksrud opp og fra kort hold setter han ballen kontrollert i mål, 1-2! Kjelsås kjemper til seg seieren på overtid, og tar med seg 3 viktige poeng hjem fra Sunnmøre.

Resultat: Aalesund2 1-2 Kjelsås.

Mål: Philip Halvorsen & Jens Bonde Aslaksrud.

Målgivende: Eivind Willumsen & Victor Emanuel Halvorsen.