Målløst hjemme mot Vard Haugesund

Postet av Martin Berild Aspelund den 19. Aug 2023

Hverdagen er tilbake på Kjelsås, og lørdag ettermiddag stod Vard Haugesund på motsatt banehalvdel på Grefsen Stadion. «Det er disse kampene som tester karakteren og troppen vår. Spillere får etterlengtede sjanser til å vise seg fram og ingenting er mer rørende enn en utfordrer som griper sjansen og blir til en bærebjelke» skrev assistenttrener Jørgen Bjørn i kampprogrammet.

Førsteomgangen sparkes i gang, og det er en litt rufsete åpning på kampen fra vår side. Etter kvarteret spilt begynner vi gradvis å få kampen inn i vårt spor. Ahmad Abbas setter fart ned langs linja, før han slår et presist innlegg. En godt plassert Eivind Willumsen sender ballen over mål fra 13 meter. Omgangens største mulighet kommer på hjørnespark fra venstre. Ballen ender til slutt hos debutant fra start, Markus Solvang Ottesen, som lobber inn på 5-meteren. Der står Jens Aslaksrud, men headingen går i tverrliggeren og over mål. Etter 38 minutter slår Ola Bjørnland et farlig innlegg fra venstre, men keeper får akkurat fingrene på den. Systematisk for førsteomgangen er at vi tidvis spiller godt, men mangler litt på siste tredjedel. Hoveddommer blåser av den målløse omgangen.

Like etter pause er Vard farligst med et innlegg som går hele veien gjennom hele feltet. Vi har ikke kontroll, og det kunne fort ha vært en rødkledd som dukket opp på bakre stolpe. Etter dette foregår det meste av spillet på Vard sin banehalvdel. 65 minutter spilt når Jens Aslaksrud igjen er frempå med pannebrasken, men keeper er med på notene. Denne gang etter flott innlegg av kaptein Bjørnland. Det utspiller seg en stillingskrig i lett regnvær på stadion denne lørdag ettermiddagen. Vi etablerer et lite trykk mot slutten med mange dødballer både på frispark og cornere, men det blir bare nesten. På overtid får innbytter Arman Nouri muligheten til å bli overtidshelt. Leo Bech Hermansen slår et godt innlegg fra sin backposisjon og ballen havner hos Jens, som legger tilbake til Nouri. Skuddet fra 16 meter går til side for mål. Det ender med poengdeling, og 0-0 mot Vard Haugesund.

Resultat: Kjelsås 0-0 Vard Haugesund