Bare nesten hjemme mot Lyn

Postet av Martin Berild Aspelund den 16. Aug 2023

Onsdag kveld stod «Slaget om Nordre Aker» på menyen. Kampen som skulle vært spilt før ferien, ble utsatt grunnet Kjelsås sine eventyrlige prestasjoner i cupen. Bortelaget Lyn kom til oppgjøret med 7 strake seiere, og som oddsfavoritt før avspark. Men som bevist i årets sesong gir ikke Kjelsås ved dørene på hjemmebane.

I de innledende minuttene av byderbyet får Jens Aslaksrud en god mulighet, når Lyn sin målvakt er langt ute. Jens forsøker å heade ballen forbi keeper, men headingen blir for svak. Like etter går Ahmad Abbas i bakken i feltet, men ingen straffe i følge dommer. Lyn sin første sjanse kommer etter 10 minutter. Misforståelse i eget forsvar gir bortelaget muligheten alene med William Da Rocha, men vår sisteskanse redder glimrende. Kampen innledes i solskinn, men utover omgangen kommer de mørke skyene. En god regnskyll gjør at ballen plutselig går fort på kunstgresset, og inn mot pause ble det litt hawaii. I det 43. spilleminutt får Lyn kjempetreff fra 18 meter. Takets supportere holder pusten i det ballen suser i tverrliggeren. Lagene går inn i garderoben på stillingen 0-0. En godkjent Kjelsåsomgang, hvor vi har vært det førende laget, selv om Lyn var nærmest minutter før hvilen.

Etter pause er det Lyn som åpner best, men uten å skape de store målsjansene. Etter timen spilt slår Lyn et farlig innlegg fra venstre. Fra kort hold sendes ballen like over målet til Da Rocha. På sidelinjen står nyervervelsen Nikolai Knezevic klar for sin debut i Kjelsåsdrakta. Ti minutter senere befinner han seg i god scoringsposisjon, og header mot mål. Lyn sin målvakt glipper ballen, og på returen er Aslaksrud, men forsøket reddes på strek av en Lyn-forsvarer (!) Det ser lenge ut som kampen skal ende 0-0, men så får bortelaget straffespark. Et innlegg fra høyre treffer armen på en blåkledd i feltet, og dommer peker på straffemerket. Straffen settes sikkert i mål, 0-1 Lyn. På overtid får Lyn sjansen til å doble ledelsen, men ballen styres utenfor fra knappe 6 meter. Kjelsås forsøker en sluttspurt i kjent stil, når Ola Bjørnland avanserer og går på skudd. Skuddet fra kapteinen resulterer i corner, men hjørnespark blir for upresist. Det hele ender 0-1 til Lyn.

Tilskuertall: 1311.

Resultat: Kjelsås 0-1 Lyn.