Poengdeling i Horten

Postet av Martin Berild Aspelund den 12. Aug 2023

A-laget har hatt en god sommerferie etter at de mirakuløst tok seg videre til cupens semifinale for en drøy måned siden. Nå skulle høstsesongen sparkes i gang borte mot Ørn-Horten.

Kjelsås tok umiddelbart kontroll på oppgjøret i solskinnet i Horten. Vi får en god start etter kun 3 minutter. Venstreback Ola Bjørnland slår et farlig innlegg som en forsvarer på hjemmelaget forlenger mot eget mål, men keeper får akkurat avverget. Vi varter opp med flere flotte angrep, og hjemmelagets målvakt blir fort varm i trøya. I det 28. minutt regisserer Jacob Blixt Flaten en frisparkvariant ut til Ola Bjørnland, som slår inn i feltet på volley. En ellers god sisteskanse hos Ørn-Horten slipper ballen mellom bena, og Leo Bech Hermansen får en enkel jobb med å trille ballen over målstreken, 0-1! Store deler av spillet fortsetter å foregå på Ørn-Horten sin halvdel, og vi vinner ofte ballen høyt i banen. Kjelsås går til pause på stillingen 0-1, etter en oppskriftsmessig førsteomgang på bortebane.

Andreomgang blir en voksen fotballkamp med mye dueller, og dødballer. Etter timen spilt slås en lengre ball i retning hjemmelagets høyrekant. Innlegget går mot bakre stolpe, hvor en spiller får stå helt umarkert. Fra 8 meter settes ballen kontant i mål til 1-1. Ti minutter før slutt setter Ørn Horten opp et langt innkast. Ballen kastes inn i feltet, stusses videre på bakerste, og heades i mål. Men, scoringen annulleres for offside, og det er fortsatt kamp med ti minutter igjen på kampuret. Det legges til 5 minutter, og helt på slutten av overtiden får vi målsjansen vi har ventet på. Victor Halvorsen driver framover med ballen, før han slipper den perfekt ut til debutant Markus Ottesen. Sistnevnte sender ballen tversover i feltet, og en Ørn-Horten forsvarer sklir mot mål. Litt heldig og dyktig redder Ørn sin sisteskanse ballen på streken (!) Det ender 1-1 borte mot Ørn-Horten, i en kamp hvor lagene hadde hver sin omgang.

Mål: Leo Bech Hermansen

Målgivende: Ola Bjørnland