Oppskriftsmessig borteseier mot Vard

Postet av Martin Berild Aspelund den 9. Jul 2023

Søndag ettermiddag stod Kjelsås klare på en strøken gressmatte på Haugesund Sparebank Arena for siste seriekamp før ferien. A-laget reiste kvelden før for å gjøre de nødvendige forberedelsene i møte med tabellnabo Vard Haugesund. Det var en viktig kamp for å holde følge med de beste i serien, og gutta skulle vise seg fra sin beste side i sommervarmen.

Førsteomgangen sparkes i gang, og allerede etter 2 minutter viser Rasmus Eggen Vinge fram tempoet sitt når han løper fra hjemmelagets forsvar på en kontring. En samvittighetsfull forsvarsjobb fra en rødkledd hindrer avslutning. Vard Haugesund spiller med stor risiko i eget forsvar, og det er kun et tidsspørsmål før vi profiterer på en feilpasning. 12 minutter spilt når Jens Bonde Aslaksrud presser hjemmelagets målvakt. Målsniken fra Kjelsås bryter pasningen fra keeper, og kan enkelt spasere ballen i det åpne målet, 0-1! Vi styrer banespillet, og William Da Rocha i Kjelsås-buret har hatt en rolig ettermiddag så langt. Men like før pause ser linjedommer en handssituasjon i vårt felt. Etter samtale med hoveddommer pekes det til slutt på straffemerket. Straffesparket settes kontant i mål, 1-1. Det blir også pauseresultatet, etter en god omgang av våre gutter.

Det er en mer jevnspilt åpning på andreomgangen, men sjansene er det vi som står for. Jacob Blixt Flaten prøver seg fra distanse, men suseren fra 23 meter går en meter til side for mål. 10 minutter senere forsøker Victor Halvorsen på det samme, men ballen sklir av foten. Varmen ser ut til å sette sitt preg på tempoet i kampen, men Kjelsås fortsetter å by opp til dans. I det 83 spilleminutt klaffer det endelig. Kaptein Ola Bjørnland setter opp Rasmus Vinge i mellomrom, og Bølergutten driver framover med kula. Fra drøyt 20 meter får han drømmetreff, og skuddet går i tverrliggeren og i mål, 1-2! Et øyeblikks magi sender oss i føringen, og sekundene tikker vår vei. På overtid dukker Jens Aslaksrud opp i motstanderens boks, men klarer ikke denne gangen å overliste Vard sin sisteskanse. Det gjør lite, for vi tar en knallsterk borteseier 1-2 i Haugesund! Nå rettes fokuset mot kvartfinalen i cupen på torsdag.

- Synes vi gjør en veldig, veldig sterk bortekamp. Slipper vel knapt til en eneste sjanse, og graver fram såpass mye at det er logisk at vi skårer to, sier hovedtrener Eivind Kampen etter borteseieren.

Resultat: Vard Haugesund 1-2 Kjelsås

Mål: Jens Bonde Aslaksrud & Rasmus Eggen Vinge.

Målgivende: Ola Bjørnland.