Knepent tap mot Egersund

Postet av Martin Berild Aspelund den 2. Jul 2023

Søndag ettermiddag var det duket for toppkamp i Postnord-ligaen, da Egersund kom på besøk på Taket. Bortelaget har vist seg som ligaens beste lag så langt denne sesongen, med kun et tap før møte med Kjelsås. I lett regnvær, for første gang på kampdag i år, var det kun en scoring som skilte lagene.

Førsteomgang sparkes i gang, og det tar ikke mange minuttene før Egersund er farlig på dødball. En corner skrus innover, men går  over lengste hjørne. Like etter roper vi på straffe i motsatt felt, men uten å bli hørt av dommer. Åpningen er tett og intensiv, akkurat slik en toppkamp skal være. Vi er det førende laget i banespillet, men gjestene er tunge på dødballer. Etter 36 minutter kommer omgangens største mulighet når Victor Halvorsen skyter, og keeper må gi en skummel retur. Jens Aslaksrud jakter returen, men kommer litt for tett på keeper, og skuddet går over mål. Stillingen er 0-0 til pause, i en omgang hvor vi har hatt banespillet, men mangler presisjon i de avgjørende øyeblikkene.

Det er en voksen fotballkamp som utspiller seg på Oslos Tak denne søndagen, og duellspillet blir gjeldene også etter pause. I det 49 spilleminutt taper vi to dueller etter hverandre, og gjestene scorer på en heading, 0-1. Ti minutter senere får vi to gode muligheter til å utligne, men klarer ikke å omsette sjansene. Egersund lykkes med stykke opp kampen med dueller, og frispark. Mot slutten forsøker vi å mobilisere en sluttspurt, men den klare scoringsmuligheten uteblir. Nærmest er vi på en heading fra 7 meter, men Aslaksrud treffer ikke innenfor stengene. Det ender 0-1 til Egersund, og vi går på årets første tap på hjemmebane. Vi tenker neste, borte mot Vard Haugesund på søndag.

Resultat: Kjelsås 0-1 Egersund.