Poengdeling mot Fram

Postet av Martin Berild Aspelund den 24. Jun 2023

Kjelsås har vist utrolig form på hjemmebane denne sesongen, men det skulle vise seg å bli en tett og jevn affære når Fram Larvik besøkte Grefsen Stadion lørdag. Varmen så ut til å spille en rolle, for det tok tid før Kjelsås var til å kjenne igjen på Oslos Tak. Den 18 år gamle Kjelsåsgutten Patrick Siu Askengren fikk sin debut fra start og viste seg tilliten verdig.

Åpningsminuttene preges av dueller og at det slås mye i lengderetning. Fram kommer med en tydelig kampplan, men vi står godt etter i duellene. Etter 12 minutter spilles Patrick Askengren gjennom, men alene med keeper går avslutningen til side for mål. Halvveis i omgangen er gjestene farlig frempå på en suser fra 20 meter. Skuddet går via en forsvarer og over målet til Da Rocha, som er tilbake fra skade. Fram er farlige på dødballer, og er ved en anledning nære på å skru inn et hjørnespark. Vi får klarert på streken. Inn mot pause har vi et visst momentum, og det var flere tilskuere som trodde at Jens Aslaksrud skulle nikke oss i føringen på et flott innlegg fra Ahmad Abbas. I stedet scorer Fram på et skudd i lengste fra 18 meter, utagbart for Da Rocha. Meget godt utført av bortelagets nummer 24. Det er det siste som skjer i omgangen og lagene går inn i garderoben på stillingen 0-1.

Andreomgangen har så vidt begynt når Fram roper på hands og straffespark etter et volleyskudd med retning mot mål. Hoveddommer vifter vekk protestene. Vi viser gode offensive takter etter hvilen, og vår største mulighet så langt kommer når vi header ballen i stolpen på corner. Etter 70 spilte minutter lykkes det endelig. Eivind Willumsen slår et presist hjørnespark, Helmer Rusten stusser på første stolpe, og på bakerste står Patrick Askengren klar. Unggutten header ballen kontant over mållinjen, 1-1! Like etter bombarderer vi målet til Fram, men uten uttelling. Mot slutten bruker bortelaget god tid og virker å være fornøyd med det ene poenget. Overtidsmannen Aslaksrud prøver å gjenskape magien fra tidligere kamper, men en heading fra skrått hold treffer kun nettveggen. Det ender med poengdeling mot Fram Larvik.