Kjelsås comeback sikret tre poeng mot Vålerenga 2

Postet av Martin Berild Aspelund den 12. Jun 2023

Kjelsås har vært veldig gode i cupkampene, men i serien har det vært litt opp og ned. Senest mot Jerv i midtuken måtte vi ty til alle tilleggsminuttene for å avgjøre kampen. I kveldens oppgjør mot Vålerenga 2 fikk vi nesten en identisk avslutning på overtid.

Kun 9 minutter inn i førsteomgangen serverer vi bortelaget på sølvfat. En svak tversoverpasning blir snappet opp og Vålerengas nummer 28 får lov til å føre ballen uhindret framover. Alene med Kirsebom bredsides ballen i mål til 0-1. Det tette kampprogrammet gir utslag etter kvarteret spilt når kaptein Ola Bjørnland må av med en kjenning i baksiden av låret. Like før pause klarer vi å etablere et press på bortelaget, men vi er et stykke unna å skape de virkelig store mulighetene. Lagene går inn i garderoben på stillingen 0-1 etter sjansefattige 45 minutter.

Et motivert Kjelsåslag går ut på banen i andreomgang og den positive åpningen gir uttelling. 48 minutter spilt når Rasmus Vinge dribler seg fri på kanten og sentrer videre til Ahmad Abbas inne i feltet. Abbas legger ballen kontrollert til rette før han skyter hardt langs bakken og i mål, 1-1! Fem minutter senere har vi igjen en ball i nettet. Denne gangen lobber Helmer Rusten ballen elegant i mål alene med Storevik, men linjemann er oppe med flagget og scoringen annulleres. Vi fortsetter å levere godt spill og er nære på ved flere anledninger. For under en uke siden ble Jens Aslaksrud overtidshelt mot Jerv i cupen og samme mann befinner seg igjen i begivenhetens sentrum denne mandagskvelden. Etter 92 minutter kommer innbytter Ottesen seg flott forbi på høyresiden og legger presist inn. Med et knusende hodestøt sender Aslaksrud ballen ned i hjørne, 2-1! Nok en gang utspiller det seg ville jubelscener på overtid. Vi vinner fortjent 2-1 over rekruttene fra Vålerenga og melder oss på i toppen av Postnord-ligaen.

Resultat: Kjelsås 2-1 Vålerenga 2.

Målscorere: Ahmad Adil Abbas og Jens Bonde Aslaksrud

Målgivende: Rasmus Eggen Vinge og Sebastian Østman Ottesen