Superlaget Kjelsås videre i cupen

Postet av Martin Berild Aspelund den 7. Jun 2023

For under en uke siden slo Kjelsås ut eliteserielaget Stabæk i cupen. Denne onsdagen møtte hele 788 tilskuere opp for å heie laget videre mot Jerv. I junivarmen på Oslos Tak skulle vi igjen få muligheten til å skrive et nytt kapittel i cupeventyret anno 2023. Før avspark mottok kaptein Ola Bjørnland velfortjent annerkjennelse for å ha rundet 200 kamper i den kongeblå drakten og han skulle spille en sentral rolle i de dramatiske sluttminuttene.

Førsteomgangen sparkes i gang og det er Jerv som har mest ball i åpningen. Men etter 9 minutter spilt slår Jacob Blixt Flaten et fantastisk innlegg fra venstresiden. Innlegget treffer pannebrasken til Jens Aslaksrud som ruver majestetisk i luftrommet. Hodestøtet fra 11 meter sender ballen i en vakker bue og inn i krysset, 1-0! Scoringen gir oss momentum og vi kommer til flere store målsjanser. Først har Helmer Rusten tatt den lange turen inn i motstanderens boks. Der får han til en brukbar avslutning, men klarer ikke å overliste bortelagets målvakt. Like etter kommer Jens til skudd inne i feltet, men også denne gang er Jerv sin sisteskanse med på notene. I det 29 minutt utligner bortelaget til 1-1 på et skudd fra utenfor sekstenmeteren. Så blir det dramatisk. En Jerv-spiller er oppe med armen i hodet til Blixt Flaten og dommeren er sikker i sin sak. Direkte rødt kort. Lagene går inn til pause på stillingen 1-1.

Jerv ble redusert til 10 mann.

I andreomgang legger bortelaget seg som forventet lavt på egen halvdel. Etter 63 minutter er Jerv farlig frempå med Ex-Kjelsåsspiller Grønner. Han får føre fram til sekstenmeteren, men så sier det stopp når Martinussen setter inn en solid takling. Ti minutter senere får de gulkledde frispark på midtbanen og det blir stor kamp om ballen inne i feltet. William Da Rocha går modig opp i duellen, men blir liggende. Da Rocha må dessverre bytte og vi krysser fingrene for at han er kjapt tilbake på banen. Inn kommer rutinerte Terje Kirsebom for å vokte buret. 77 minutter spilt når Ahmad Abbas slår inn til innbytter Leo Hermansen. Sistnevnte avslutter på volley med venstrefoten, men tverrliggeren står i veien. Det legges til 8 minutter på stadion og det er akkurat det vi trenger. Langt inne på overtid kaster kaptein Ola Bjørnland seg frem på et innlegg og foran mål er spydspissen Jens Aslaksrud sikker, 2-1!

Vi slår Jerv 2-1 i en høydramatisk kamp og er videre i cupen. Onsdag 28. juni møter vi KFUM Oslo på Grefsen Stadion i 4. runde.

Mål: Jens Bonde Aslaksrud X2

Målgivende: Jacob Blixt Flaten og Ola Bjørnland