Cupmagi på Grefsen Stadion

Postet av Martin Berild Aspelund den 1. Jun 2023

Det ble spilt hele 32 kamper i Cupens 2.runde denne torsdagskvelden, men for vår del var alt fokus rettet mot det som skulle skje på Grefsen Stadion. Eliteserielaget Stabæk stod på motsatt banehalvdel og Kjelsås var klare for å detonere en cupbombe.

Stabæk åpner kampen best med et lite spillemessig overtak, men det tar ikke lang tid før vi får se Kjelsås i kjent stil på hjemmebane. Etter 15 minutter mister gjestene oversikten i eget forsvar og Jens Aslaksrud er våken når han snapper opp en fri ball. Vår nummer 9 treffer stolpen og litt heldig går ballen så via en hvitkledd og i mål, 1-0! Og det var akkurat det vi trengte for å komme i gang. Kun 5 minutter senere fosser Rasmus Vinge fremover og slipper ballen ut til Eivind Willumsen. Sistnevnte slår et presist innlegg mot Aslaksrud, som dobler ledelsen på volley. 30 minutter spilt når Vinge får ballen på kanten av seksten, da blir det ofte farlig. Han dribler seg fri ned mot krittet og legger inn til en godt posisjonert Willumsen som setter ballen sikkert i mål. Vi gjennomfører en fantastisk omgang og går inn til pause på stillingen 3-0. En økende optimisme sprer seg blant publikum, men mange er samtidig spente på hvordan Stabæk går ut i andreomgangen.

Kun 2 minutter etter hvilen reduserer Stabæk til 3-1 på corner. Hjørnesparket er godt slått, vi får ikke ryddet unna og Pignatel Jensen får en enkel jobb med å sette ballen i mål. Stabæk har virkelig skjerpet seg nå og skaper flere sjanser på 5 minutter enn de gjorde i hele førsteomgang. I det 78 minutt er Stabæk alene igjennom. William Da Rocha redder mesterlig og på returen sender bortelaget ballen kun centimetere utenfor. Det står fortsatt 3-1 og klokka tikker i vår favør. I et desperat forsøk på scoring sender Stabæk mange i angrep og vi får flere store muligheter til å avgjøre matchen fullstendig. Etter 96 minutter velger dommer å blåse kampen. Kjelsås vinner 3-1 og sender Stabæk ut av cupen.

Cupeventyret fortsetter og vi møter OBOS-ligalaget Jerv i 3.runde. Kampen spilles på Grefsen Stadion neste onsdag (7. juni).

Hovedtrener Eivind Kampen intervjues etter seieren.