Kjelsås i toppform

Postet av Martin Berild Aspelund den 28. Mai 2023

Mai måned, strålende vær og en hektisk uke med hele fire kamper på agendaen. Første utfordring var Notodden på hjemmebane, en toppkamp mellom tredje- og fjerdeplassen på tabellen. De kongeblå har gjort Grefsen Stadion til et fort innledningsvis i sesongen og Kampens menn hadde store ambisjoner om å fortsette den positive utviklingen søndag ettermiddag.

Kjelsås får en drømmeåpning på kampen etter kun 2 minutter. Etter flott lagspill ender ballen etter hvert hos Bjørnland som slår et presist innlegg. Victor Halvorsen får kontroll på ballen, gjør ingen feil og setter ballen kontrollert forbi en utspilt Notodden målvakt. Tilskuerne på Taket blir vitne til et påskrudd Kjelsåslag i åpningen og etter 20 minutter får vi uttelling igjen. Willumsen blir spilt rettvendt i mellomrom og slår en flott gjennombruddspasning til Vinge på løp. Fra kanten av sekstenmeteren dribler Vinge seg lekent forbi tre hvitkledde, før han bredsider ballen sikkert i mål til 2-0. Notodden har ikke mye å komme med i førsteomgangen, men etter 32 minutter skytes det fra 22 meter. William Da Rocha er fint nede og redder. Kjelsås går inn til pause på stillingen 2-0, et resultat som reflekterer hjemmelagets dominans de første 45.

Etter hvilen kommer bortelaget ut med fornyet selvtillit. Et kraftfullt halvvolleyskudd har retning mot krysset, men suseren går centimetere til side for målet til Da Rocha. 54 minutter spilt når Simen Olafsen dominerer i luftrommet på et hjørnespark og med et flott hodestøt sender han ballen i nettet. Assistendommer er oppe med flagget, men målet godkjennes, 3-0. Få minutter senere utføres en kontring som tatt ut fra læreboken. Det går lynraskt fremover, Willumsen finner til slutt Vinge inne i feltet, som snur på femøringen. Avslutningen plasseres helt nede i høyre hjørnet, utenfor keepers rekkevidde, og dermed står det 4-0! Notodden reduserer i det 86 minutt på et velplassert skudd fra 18 meter, men det overskygger ikke den strålende lagprestasjon til hjemmelaget. Kjelsås vinner overbevisende 4-1. Vi håper på mye av det samme når Stabæk kommer på besøk i cupen på torsdag.

Mål: Rasmus Eggen Vinge X2, Victor Emanuel Halvorsen og Simen Olafsen.

Målgivende: Eivind Willumsen X2, Rasmus Eggen Vinge og Ola Bjørnland.

Neste hjemmekamp er allerede torsdag klokken 18.00 mot eliteserielaget Stabæk i 2. runde NM.