Solid vekker i treningskampen mot Lyn

Postet av Martin Berild Aspelund den 16. Feb 2023

Midtukekamp i februar fristet rundt hundre supportere til å ta turen til Oslos tak for å se Kjelsås og Lyn måle krefter i sesongoppkjøringen. Et oppgjør vi får se minst to ganger til i årets sesong, siden lagene er i samme avdeling i Post Nord-ligaen.

Gjestene tar tidlig initiativet i kampen etter en litt rotete åpning. Etter 24 minutter passert spiller Lyn seg fint igjennom, og går opp i ledelsen. Få minutter senere blir vi litt for passive i presset, og Lyn straffer oss ved å doble ledelsen. Det er lite som tyder på at kampbildet skal endre seg dramatisk, og rett før pause er bortelaget igjen på farten. Effektivt angrepsspill resulterer i stillingen 0-3 til pause. En førsteomgang hvor Lyn har vært gode, men samtidig en omgang hvor vi har vært for upresise i pasningsspillet, og gitt motstanderen store rom.

I andreomgang kommer Kjelsås utpå med 11 nye spillere. I det 70 spilleminutt registrer vi omgangens første store sjanse når Pakow kommer alene med keeper, men Lyns sisteskanse redder mesterlig. 2 minutter senere skyter Krokan fra skrått hold, men igjen redder keeper. Til tross for positive tendenser i andreomgangen, setter Lyn inn kveldens fjerde etter en flott prestasjon av deres spiss.

Kort oppsummert var gårsdagens kamp mot Lyn ingen stor prestasjon. Lyn vinner tilslutt 4-0, og særlig i førsteomgang var vi langt unna der vi skal være.

«Det var en svak prestasjon, hvor vi taper 98% av duellene i matchen. Generelt er vi for naive i spillet vårt, og det var helt klart en vekker» sier hovedtrener Eivind Kampen.

Heldigvis er ingen poeng tapt, og det er fortsatt knappe 8 uker til seriestart. Neste treningskamp er allerede på søndag mot Skeid i LSK-hallen.