Kjelsås suverene i første hjemmekamp

Postet av Martin Berild Aspelund den 14. Apr 2024

512 tilskuere tok turen til Grefsen Stadion for å se sesongens første hjemmekamp søndag ettermiddag. Dagens motstander, Gjøvik/Lyn, ønsket å revansjere 0-1 tap i seriepremieren og cup-exit i midtuken, men det ble tidlig klart at Kjelsås hadde andre planer.

1. omgang

1’ Det skjer ting direkte fra avspark! Kjelsås går rett i angrep og vinner en corner. Øby slår inn, og Martinussen er nære på å omsette muligheten. Går tøft inn, og kolliderer med keeper. Begge er på bena kort tid etter.

18’ SJANSE KJELSÅS! Øby slår et strøkent innlegg til Eriksen som får tid til å vende opp i feltet, men skuddet fra kort hold på halvvolley går over mål.

22’ SJANSE KJELSÅS! Strålende pasning fra Willumsen som ser Eriksen på vei inn i boksen. Førsteberøringen er av høy klasse, men avslutningen reddes av keeper. Eriksen er først på returen, men denne gangen går skuddet utenfor.

Det var et varselskudd på hva som skulle skje kun ti minutter senere.

32’ 1-0. KRISTIAN ERIKSEN!! Venstreback Oprea fører fremover i full fart, og ballen havner litt tilfeldig hos Aslaksrud som skyter fra skrått hold. Keeper må gi retur og Eriksen får en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet!

33’ 2-0. JENS ASLAKSRUD!! Eriksen slår gjennom Hermansen på løp, som holder i ballen akkurat lenge nok før han slipper den videre. Eriksen kommer litt for tett på keeper, men spissmakker Aslaksrud er sikker på returen fra 11 meter. Rollene er snudd, og Kjelsås dobler ledelsen!

37’ 3-0. HELMER RUSTEN!! Øby svinger inn frisparket fra 23 meter. Innlegget er presist, og Martinussen vinner i lufta. Headingen er god, og på returen fra keeper dukker Helmer opp. Han setter ballen sikkert i nettet fra kort hold!

Høyreback Helmer Rusten satte inn 3-0.

Like før pause er Jens Aslaksrud frempå. Denne gangen får han avsluttet 2-3 ganger, men oppofrende forsvarsspill hindrer scoring. Førsteomgangen alene ga de fremmøtte verdi for inngangsbilletten, og Kjelsås gikk i garderoben med en solid ledelse.

2. omgang

Hovedtrener Eivind Kampen virket å være fornøyd med tingenes tilstand etter de først 45, for det ble ikke foretatt noen Kjelsås-bytter i pausen. Det tok nærmere timen før bortelaget viste tendenser til å true målet til Jonas Brauti.

58’ SJANSE GJØVIK/LYN! Plutselig blir det skummelt etter en svak pasning hjemover. Olafsen klarer å forstyrre nok til at Martinussen rekker å sette inn en takling. Ballen ruller ut til hjørnespark.

73’ 3-1. GJØVIK/LYN REDUSERER. Bortelaget setter opp et innkast høyt i banen. Det kastes helt inn i 5-meteren og ballen heades i mål via stolpen.

Reduseringen som kunne gitt en ny nerve i kampen, så ikke ut til å gi Gjøvik/Lyn en umiddelbar vitamininnsprøytning. Kampen bølger fram og tilbake i minuttene inn mot fulltid.

85’ SJANSE! Helmer prøver seg fra distanse, men skuddet går via en forsvarer og sniker seg utenfor stolpen. Nære på å bli tomålsscorer der.

Fulltid’ Flere mål blir det ikke, og Kjelsås tar sesongens første seier!

Resultat: Kjelsås 3-1 Gjøvik/Lyn

Mål: Kristian Eriksen, Jens Aslaksrud, Helmer Rusten.

Målgivende: Kristian Eriksen, Jens Aslaksrud, Sigurd Martinussen.