Bærer kapteinsbindet til barndomsklubben

Postet av Martin Berild Aspelund den 1. Apr 2024

Sigurd Martinussen har gått gradene fra barne- og ungdomsfotball til seniorfotball i Kjelsås. Denne sesongen overtar han kapteinsbindet etter klubblegende Ola Bjørnland, som la opp etter forrige sesong. Vi har tatt en prat med 25-åringen om det å bli kaptein, hverdagen på Oslos Tak, og status på A-laget like før sesongstart.


Som vaskeekte Kjelsåsgutt, hva betyr det for deg å bære kapteinsbindet?

- Det er utrolig kult å få tilliten til å bære kapteinsbindet til barndomsklubben. Den oppgaven tar jeg ydmykt og på min måte. 

- Jeg har vært i klubben i alle mine år og på A-laget en del sesonger. Her har jeg fått lov å spille under mange ulike kapteinstyper som jeg alle har lært mye av. 

 

122 kamper for A-laget! Hvordan er hverdagen i klubben? 

- Jeg trives veldig godt i det gode og trygge miljøet vi har på Kjelsås. Vi er en hardtarbeidende gjeng som alle er her fordi det er moro. Det smitter både på og utenfor banen. 

- Gutta kommer tidlig på trening for å kødde i garderoben og for å legge inn litt ekstra trening. Treningene er med høy intensitet med mye spill. 

- Ved siden av spillergruppa og trenerteamet er det mange som bidrar rundt klubben på en helt avgjørende måte. Dere setter vi stor pris på. Jeg vil trekke frem vårt nye æresmedlem Tom (til høyre i bilde) som stiller opp på omtrent hver trening og kamp året rundt og sprer energi. 


I oppkjøringen har Kjelsås møtt tøff og variert motstand fra både Eliteserien, OBOS- og Postnord-ligaen. 

Resultater i treningskamper

27.01 Kjelsås 1-2 Moss (LSK-Hallen)

02.02 Kjelsås 4-1 Stabæk (LSK-Hallen)

09.02 Ørn Horten 0-1 Kjelsås (Lystlunden)

17.02 Sarpsborg 08 1-1 Kjelsås (Sarpsborg Stadion)

23.02 Strømmen 4-2 Kjelsås (Strømmen Stadion)

28.02 Lyn 3-2 Kjelsås (Kringsjå)

09.03 Kjelsås 1-0 Gjøvik-Lyn (LSK-hallen)

23.03 Raufoss 2-1 Kjelsås (Nammo Stadion)

28.03 Skeid 1-4 Kjelsås (Nordre Åsen)


Hvordan har sesongoppkjøringen vært, og hva er status like før seriestart? 

- Sesongoppkjøringen har vært preget av vær, hard bane, nye spillere, litt skader og en fantastisk lyst på å bli bedre. 

- Vi har gjort det beste ut av forholdene vi har hatt. Vi har jobbet med fysikken, å spre spillestil, defensive og offensive prinsipper og bli kjent med nye relasjoner. Jeg syns vi har hatt en positiv utvikling gjennom vinteren på alle nevnte områdene. 

- Vi har hatt flere gode resultater mot god motstand i vinter. Det er trening, men viser at vi også i år har et høyt toppnivå. Det blir viktig at vi i større grad evner å ha stabile prestasjoner på et høyt nivå.

- Jeg gleder meg enormt til å vise frem det vi har jobbet med i en lang vinter i tellende kamper, avslutter Sigurd Martinussen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.