Ola Bjørnland gir seg etter 10 sesonger i Kjelsås

Postet av Martin Berild Aspelund den 31. Jan 2024

Foto: Torshov Sport.

Ola Bjørnland har kommet til beslutningen om å legge opp. Han kom til oss i 2014 og har vært en av Kampens mest betrodde menn på banen, men også en kulturbærer i gruppa. Med 218 obligatoriske kamper for A-laget er det en klubblegende som nå takker av. 


Ingenting vakrere enn klubblegender

På A-lagets sesongavslutning i november ble Ola Bjørnland stemt frem av medspillere til  "Miljøprisen" og fikk tildelt tidenes første "Ærespris" av Taket supporterklubb. Hovedtrener Eivind Kampen hadde allerede vært trener i Kjelsås et par sesonger da Ola kom inn i Kjelsåsgarderoben i 2014. 

- For meg finnes det ingenting vakrere enn klubblegender, de blir det stadig færre av, og de kan ikke hylles nok. 10 sesonger, hvor han virkelig har gjort sitt beste hver eneste dag. Det er en ekstremt sjelden egenskap, og han har vært så viktig for vår kultur, og hvem vi er.

- Du vil ikke finne et eneste negativt ord om Ola på Kjelsås. Jeg er ekstremt glad for at det var nettopp han som fikk lede laget ut, som kaptein, i den historiske semifinalen mot Molde, sier Kampen. 


Kapteinen ønsker å takke alle som har gjort hverdagen i Kjelsås til et fint sted å være, og retter samtidig en spesiell takk til sin trener gjennom alle disse årene.

- Jeg ønsker gjerne å si takk til alle jeg har spilt med, alle i klubben, og spesielt til Eivind som har hjulpet meg masse på banen, men mest av alt utenfor. Han har vært treneren min i 10 år, og har hatt en enorm innflytelse på meg. Som han sier selv: «Ola, det føles som jeg hadde deg i bæremeis», sier Bjørnland. 


Vennskap som varer livet ut

Foto: KB.Sportsmedia. 

Med 218 obligatoriske A-lagskamper er han rangert som nummer 6 på listen over spillere med flest kamper for Kjelsås. Se hele oversikten HER

- Det å spille fotball i Kjelsås er det kuleste jeg har gjort i livet mitt. Å få komme opp på Grefsen stadion til nydelige mennesker etter skole og jobb har gitt meg noe å se frem til hver dag, og det har jeg aldri tatt for gitt. 

- Jeg har fått mange vennskap som jeg er sikker på kommer til å vare livet ut, og en masse opplevelser og minner som jeg kan se tilbake på, og le av, sier Bjørnland. 


For treneren, som har jobbet tettest på Ola, blir det vemodig å ikke skrive opp Bjørnland (kaptein) i startoppstillingen fremover.

- Det har vært en ære å få jobbe med Ola, og jeg synes det er skikkelig vemodig når en av de største tråkker ut porten. Så er det sjølsagt litt pudding at han ikke tuter på 3-4 år til, men han har gjort seg fortjent til å slippe noen stikk rundt det valget, sier Eivind Kampen. 

- Det blir veldig rart og ikke spille i år, men jeg gleder meg masse til å følge med fra sida. Litt deilig er det også å slippe å bli løpt fra av Erik på løpetrening i januar. Igjen, tusen takk, og vi sees på stadion, avslutter Ola Bjørnland.


Tusen takk for 10 sesonger i Kjelsås, Ola Bjørnland! Vi sees på stadion 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.