Poengdeling i nord

Postet av Martin Berild Aspelund den 7. Apr 2024

Bilde: hentet fra arkivet.

For årets første seriekamp dro Kjelsås den lange turen opp til Alta, et lag kjent for sin gode hjemmestatistikk. Lagene gikk ut til en eksplosiv innmarsj med flammer og pyro, et frampek på hvordan kampen kom til å utspille seg.

1. omgang

Vi sparker i gang sesongen på bortebane, men det er ingen tegn til nerver fra start. Etter 8 minutter blir Leo Bech Hermansen felt, og Olav Øby stiller opp for å ta frisparket fra 23 meter. Skuddet holdes i fast grep.

11’ 0-1. KRISTIAN ERIKSEN!! Simen Olafsen vinner ballen på sekstenmeteren og slår en flott gjennombruddspasning. Ingen av Alta sine forsvarere klarer å matche toppfarten til Eriksen som elegant lobber ballen over hjemmelagets keeper. Målgivende: Simen Olafsen

Etter scoringen tar hjemmelaget over mer av banespillet, men Kjelsås sitt høye press skaper vanskelige arbeidsforhold for Alta. På overtid av første omgang oppstår det store kontroverser da en Alta-spiller snapper ballen fra målvakt Jonas Brauti idet han spretter ballen, og scorer. Men målet blir ikke stående, noe som betyr at vi gikk inn til pause med ledelsen.

2. omgang

Alta sparker i gang andreomgangen, og har før det foretatt seg to bytter i pausen. Det var lite å melde om i minuttene etter hvilen, men det skulle snart ta fyr, nok en gang, i Finnmarkshallen.

58’ Sjanse Kjelsås! Willumsen slipper perfekt ut til Ayub. Han legger flott inn til Aslaksrud som ikke treffer med headingen fra 5-meter.

64’ Sjanse Kjelsås! Helmer i fantastisk driv på høyresiden. Viser frem farten sin og sentrer til Eriksen på 17 meter. Spissen forsøker å plassere ballen i lengste hjørne, men keeper er med på notene.

70’ 0-2. JENS ASLAKSRUD!! Fantastisk gjenvinning av innbytter Patrick Siu Askengren, som jobber fram muligheten. Unggutten setter inn et intenst press, og vinner ballen inne i feltet. Er i ubalanse i avslutningsøyeblikket, men får til slutt sentret til Aslaksrud som setter den i mål! Målgivende: Patrick Siu Askengren.

Klokken tikker mot fulltid, og det ser lenge ut til at Kjelsås får med seg alle tre poengene i bagasjen. Men.

89’ 1-2. Alta reduserer. Brauti varter først opp med en solid redning etter heading fra kort hold, men på neste bølge får hjemmelaget for god tid foran mål. Ballen plasseres sikkert høyt i mål.

90’ 2-2. Alta utligner på et langskudd. Hjemmelaget får et vanvittig momentum etter reduseringen, og utligner kun minuttet senere.

90+’ Sjanse Kjelsås! Frispark. Olav Øby skyter, og er kun centimetere unna. Ballen går i tverrliggeren.

Åpningskampen som hadde alt endte til slutt med poengdeling, 2-2. Neste kamp er allerede mot Nordstrand på onsdag i første runde NM. Neste hjemmekamp er mot Gjøvik-Lyn søndag 14.april.