William Da Rocha til Eliteserien

Postet av Martin Berild Aspelund den 2. Jan 2024

Foto: KB. Sportsmedia.

William Da Rocha har signert en kontrakt med KFUM-Oslo, og spiller i Norges øverste divisjon denne sesongen. Det lokale keepertalentet skapte stor interesse blant flere toppklubber etter en imponerende sesong i Kjelsåsdrakt. Nå bytter han Grefsen med Ekeberg.


Har gått Kjelsåsstigen 

Da Rocha har vært i Kjelsås helt siden barnefotballen, og gått gradene i klubben. Hovedtrener Eivind Kampen har fulgt utviklingen til den unge målvakten over flere år. 

- Det har vært ekstremt moro å følge utviklingen til William gjennom hele ungdomstiden, men spesielt gøy i den siste overgangen fra sløy pjokk til ærgjerrig mann. 

- Han har gått hele løypa. Fra å være en ung keeper som skulle tåle å gjøre noen feil og tabber, til en keeper som ikke kosta poeng, til nå den siste sesongen hvor han har vært en keeper som har skaffa poeng, sier Kampen. 

Selv ser Da Rocha på tiden i Kjelsås som en fantastisk reise. 

- Å gå gradene i klubben har vært en lærerik og fantastisk reise. Jeg har spilt i Kjelsås siden guttefotballen og Kjelsås vil alltid være i hjertet mitt. 

- Erfaringene fra Kjelsås har formet meg som både spiller og person. Jeg tar med meg det gode miljøet, treningsvaner, samt oppturer og nedturer. Soleklart flest oppturer, sier Da Rocha. 

 

Treningsmentalitet og tilstedeværelse

Kjelsåsgutten kan til tross for ung alder skilte med hele 68 kamper for A-laget, og har de to siste sesongene vært førstevalg på keeperplassen. Eivind Kampen trekker frem treningsmentalitet som utslagsgivende for utviklingen. 

- William har både fått og gitt i en keepergruppe som har vært helt fantastisk når det kommer til treningsmentalitet og tilstedeværelse. Man kan se mye av jerve-skallen til Kirsebom i treningsvanene hans nå. 

- Han har også vært en ener på det som skjer utenfor feltet, og vært første mann inn og siste mann ut av styrkerommet de siste årene.

- Skal man leve som målvakt, er man nødt til å kunne håndtere litt motgang. Det har kanskje vært det mest imponerende med William, sier Kampen. 


Tar steget til Eliteserien

Klar for nyopprykkede KFUM. 

- Overgangen til Eliteserien er spennende og jeg er klar for å bidra på et høyere nivå. Mine forventninger til neste sesong i Kåffå er å tilføre laget mitt beste og jobbe hardt. Jeg ser frem til en spennende og lærerik sesong, sier Da Rocha. 

- At han nå tar steget opp i Eliteserien er veldig fortjent, og jeg er sikker på at hele klubben er stolte av jobben han har gjort, og den ambassadøren han har vært for Oslos Tak. 

- Potensialet er svært, så dette trenger på ingen måte å være det siste steget, avslutter Eivind Kampen. 


Vi gleder oss til å følge William Da Rocha i Eliteserien!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.