En sesong for historiebøkene

Postet av Martin Berild Aspelund den 15. Nov 2023

Foto: Torshov Sport. Disse startet semifinalen i NM mot Molde 27.09.2023. 

Kalenderen viser midten av november, og det er hele syv måneder og seks dager siden Kjelsås startet sesongen med en overbevisende 3-1 seier hjemme over opprykksfavorittene Arendal. Det var begynnelsen på en begivenhetsrik sesong, som først og fremst kommer til å bli husket for historiske og nærmest uvirkelige prestasjoner i Norgesmesterskapet. 2023 var året med fem hjemmekamper i cupen, det ble offisiell publikumsrekord på Grefsen Stadion, og en ettermiddag i slutten av september ga vi Europa League klare Molde FK kamp om cupfinalebilletten. 


Sesongen 2023

Største seier: 28.05.2023 - Kjelsås 4-1 Notodden 

Flest mål i Postnord-ligaen: 6 mål - Jens Bonde Aslaksrud

Flest mål i NM: 5 mål – Jens Bonde Aslaksrud

Flest mål i 4. divisjon: 12 mål – Patrick Sebastian Siu Askengren

Publikumsrekord: 27.09.2023 - 3 317 tilskuere


6.plass i Postnord-ligaen

Med hele 11 egenutviklede spillere hadde årets A-lagsstall en tydelig lokal forankring. I forkant av sesongen hadde angrepsspiller Jens Aslaksrud vendt tilbake til Oslos Tak etter å ha blitt toppscorer med 16 mål for Ullern i 2022. Flere unge spillere hadde tatt steg i løpet av vinteren, men sentrale spillere som Lars Brotangen (Ham-Kam), Yaw Paintsil (Tromsø), Ole Erik Midtskogen (Odd), og Jacob Hanstad (Lyn) hadde samtidig forlatt klubben. 

2. påskedag markerte serieåpningen i Postnord-ligaen, og 330 tilskuere fikk se en pangstart på sesongen med 3-1-seier over hardtsatsende Arendal. Allerede i 2. serierunde var det duket for lokaloppgjør mot nyopprykkede Lyn på Nordre Åsen. Lyn, som i ettertid skulle vise seg å kjempe i toppen av avdelingen, gikk seirende ut 2-0. Lokaloppgjøret ble etterfulgt av en rekke gode resultater. Sesongens største seier kom hjemme mot Notodden 4-1, hvor blant annet Rasmus Eggen Vinge leverte to mål og en målgivende. Vårsesongen ble avsluttet med en sterk borteseier mot Vard Haugesund.

Høstsesongen ble sparket i gang borte mot Ørn Horten, men det skulle ta enda tre serierunder før vi igjen kunne innkassere tre poeng. Det skjedde borte mot Aalesund-rekruttene. Det var mulig å skimte semifinalen i cupen i det fjerne, og det kan ha overskygget noe av fokuset på hverdagen i Postnord-ligaen. Bortsett fra en solid 0-1 seier over Notodden, var høstens poengfangst mager. Sesongen ble avsluttet borte mot Arendal i en kamp som endte 1-1.  


Cupeventyret

Foto: KB. Sportsmedia

Ekstraomganger og straffer mot Follo 

Kjelsås sitt cupeventyr startet 22. mai på en humpete gressmatte mot Follo på ski stadion. Det er alltid knyttet stor spenning til første runde i cupen, og Kjelsås sitt møte med 3.divisjonslaget Follo var intet unntak. Ved fulltid stod det 2-2 etter at vår tomålsledelse ble innhentet av rosa-trøyene, og det måtte til straffer for å avgjøre avansement. William Da Rocha ble straffehelt med to avgjørende redninger, og sende Kjelsås videre. 

Resultat: Follo 2-2 Kjelsås eeo, 3-5 på straffer. 

Mål: Rasmus Eggen Vinge og Simen Olafsen. 


Stabæk på Taket

Kjelsås trakk eliteseriemotstand i cupens 2.runde. Det var et ungt Stabæklag som troppet opp på Grefsen Stadion en varm junikveld. Til pause stod det hele 3-0 etter effektivt angrepsspill anført av trioen Aslaksrud, Willumsen og Eggen Vinge. Stabæk reduserte like etter pause, men klarte ikke å følge opp. Kjelsås var videre til 3.runde. 

Resultat: Kjelsås 3-1 Stabæk

Mål: Jens Bonde Aslaksrud, Eivind Willumsen og et selvmål. 

Målgivende: Jens Bonde Aslaksrud, Eivind Willumsen og Rasmus Eggen Vinge. 

Tilskuertall: 712

 

Rødt kort og overtidsdrama mot Jerv

Under en uke etter seieren over Stabæk stod Jerv klare på motsatt banehalvdel, og det var igjen mulighet for å skrive et nytt kapittel i cupeventyret anno 2023. Det stod 1-1 da et tydelig vendepunkt inntraff kampen. Rødt kort til Jerv. Selv med ti mann var det vanskelig å bryte ned laget fra nivået over oss, men langt inne på overtiden kom Ola Bjørnland til innlegg. Foran mål ventet Jens Aslaksrud og avgjørde den høydramatiske kampen til fordel Kjelsås. 

Resultat: Kjelsås 2-1 Jerv

Mål: Jens Bonde Aslaksrud x2.  

Målgivende: Jacob Blixt Flaten og Ola Bjørnland.  

Tilskuertall: 788

 

Skrev cuphistorie mot KFUM

Sist gang Kjelsås var i 4. runde var tilbake i 1999. 24 år senere kunne klubben skrive et nytt kapittel i cuphistorien på hjemmebane mot KFUM Oslo. Det utspilte seg en tett og jevn kamp, hvor vi viste at vi var minst like sterke som OBOS-laget. På overtid ble Oslos Tak sendt til himmels etter at Jens Aslaksrud først lobbet ballen over keeperen, 1-0. Like etter punkterte Rasmus Eggen Vinge kampen etter å ha tatt ut sine siste krefter og dyttet ballen forbi keeper i sluttsekundene.  

Resultat: Kjelsås 2-0 KFUM Oslo

Mål: Jens Bonde Aslaksrud og Rasmus Eggen Vinge

Målgivende: Philip Halvorsen og Jens Bonde Aslaksrud.  

Tilskuertall: 1303

 

Kvartfinale og fulle tribuner i fellesferien

Ikke siden 1976 hadde et lag fra nivå tre nådd semifinalen i cupen. Den 13. juli kunne det bli en realitet for cupaskeladden Kjelsås som fikk besøk av Raufoss. Med en herlig ramme fra tilreisende Raufoss-supportere, nøytrale fotballelskere og supportere i kongeblått, ble det fyrt av bluss i det kampens første spark på ballen ble tatt. Etter en time utviste Rasmus Eggen Vinge fotballmagi ved et fantastisk soloraid og satte inn 1-0. Like før slutt utlignet bortelaget med et mål som først ble avvinket for offside, men til slutt ble stående, 1-1. Lagene begynte å forberede seg på ekstraomganger, men helt på tampen pekte dommer på straffemerket. Jens Aslaksrud var iskald fra 11-meter og sendte Kjelsås til en sensasjonell semifinale.

Resultat: Kjelsås 2-1 Raufoss

Mål: Rasmus Eggen Vinge og Jens Bonde Aslaksrud 

Målgivende: Ahmad Abbas  

Tilskuertall: 2113


Semifinalen mot Molde 

Foto: Solveig Skumlien Nilsen

I forkant av begivenheten var riksdekkende presse på plass for å få et innblikk i hvordan i all verden en klubb som Kjelsås på nivå tre kunne ta seg til siste holdeplass før Ullevål Stadion. Cuphelten Jens Aslaksrud var lenge på forsiden av VG før den mest omtalte kampen i vår klubbhistorie. Kontrastene mellom fasilitetene på Grefsen Stadion og Aker Stadion i Molde kunne knapt vært større. Det var nærmere 80 personer fra pressen akkreditert, og en ny publikumsrekord ble satt med 3 317 tilskuere på Grefsen Stadion.

Les alt om semifinalen HER

Resultat: Kjelsås 0-1 Molde


Tok steget til Eliteserien

Foto: Stabak.no. Rasmus Eggen Vinge. 

Før sommervinduet åpnet, hentet Stabæk Rasmus Eggen Vinge. Etter gjentatte imponerende opptredener mot bærumsklubben, både i treningskamper og spesielt i 3-1-seieren i NM, så Stabæk seg nødt til å hente kantspilleren. 

 - Rasmus har noen helt spesielle egenskaper når det kommer til intensitet og retningsforandringer, en mentalitet laget for toppidrett og et vesen som er skapt for garderobe, sa hovedtrener Eivind Kampen. 

 - Rasmus er en selvstendig og fornuftig Bølergutt som sto imot presset fra de som mente han burde dra til OBOS før sesongen. 3 måneder senere blir det Eliteseriespill, sa assistenttrener Jørgen Bjørn. 

 

Foto: Sarpsborg08.no. Victor Emanuel Halvorsen.

8. august kom nyheten om at Sarpsborg 08 hadde kommet til enighet med Victor Emanuel Halvorsen om en overgang til Eliteserien. En vaskeekte Kjelsåsgutt ønsket imidlertid å fortsette ut sesongen før han, som flere tidligere spillere, skulle ta steget opp til landets øverste nivå. 

Allerede høsten 2021 ble Victor tatt opp i A-stallen, og noen måneder senere signerte han proffkontrakt med klubben. 

- Victor ble veldig fort en bærebjelke i laget vårt, og har levert fantastisk for oss de siste åra. Jeg er helt overbevist om at han kommer til å håndtere det neste steget, og det blir utrolig gøy å følge fortsettelsen, sa hovedtrener Eivind Kampen. 


Vi ønsker å takke alle supportere, spillere, trenere, og frivillige for en minneverdig sesong! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.