Dette er juniorlagets nye trenerteam

Postet av Martin Berild Aspelund den 20. Okt 2023

Anders Raa Søyland og David Hovda er neste års trenerteam for juniorlaget til Kjelsås. Etableringen av et nytt U19 lag er avgjørende for styrkingen av vår rekrutteringsavdeling, og videreutviklingen av unge kjelsåsspillere. Trenerteamet kjenner hverandre godt fra Norges Idrettshøgskole, og er allerede i gang med prosjektet for neste sesong. De ser frem til å møte kommende juniorspillere og angripe en ny og spennende hverdag i Kjelsås. 


Anders Søyland har lang fartstid i Kjelsås, og har tidligere vært involvert i en rekke lag, inkludert G16, juniorlag, og fjorårets rekruttlag i Norsk Tipping ligaen. Han har trenerutdanning fra NIH. 

Hovedtrener Kjelsås U19, og G2010: Anders Raa Søyland. 


Gode muligheter for å klatre i «Kjelsåsstigen»

- Neste års juniorlag er en tung satsning fra klubbens side. Med nær tilknytning til seniorlagene vil rammene for å klatre videre på «Kjelsåsstigen» ligge til rette, sier hovedtrener Anders Søyland. 

- Det å få muligheten til å jobbe som et bindeledd mellom god oppfølgning i barne- og ungdomsfotballen og A-laget ser jeg på som veldig givende. 

- For meg er det viktig at alle involverte i prosjektet har en trygghet og selvtillit i bunn, at de rett og slett har det bra, sier Søyland. 

Assistenttrener Kjelsås U19, og hovedtrener G2009: David Hovda. 

David Hovda har de siste to årene trent G2009-kullet i Kjelsås og har trenererfaring fra moderklubben Bjarg i Bergen. Han er nå kun et halvt år unna fullført bachelorgrad i trenerrollen og idrettspsykologi ved NIH, og fullfører UEFA-B kurset i regi av NFF kommende måned.

- U19-prosjektet gir meg en mulighet til å være en del av utviklingen til unge lovende og hjelpe dem ta det vanskelige steget fra junior- til seniorfotball, sier assistenttrener David Hovda. 


En anerkjent klubb innen talentutvikling 

- Kjelsås er en klubb med sterk posisjon i Norge når det kommer til talentutvikling, noe som gjenspeiles i antallet spillere som har tatt steget fra Kjelsås og opp på høyeste nivå, sier David Hovda. 

- Vi skal skape et bunnsolid utviklingsmiljø på U19 og koble oss tett på A-laget i 2. divisjon og rekruttlaget i 4. divisjon. Her har spillerne en unik mulighet til å ta steg for steg i sitt tempo og få utvikling i et godt miljø, sier Hovda. 

Neste års Kjelsås U19-lag bygges rundt en talentfull 2007-årgang, som har spilt i klubben hele livet. 


Ambisjonene for 2024 sesongen

- Det er veldig viktig at klubben kjapt får et konkurransedyktig U19-lag. Ambisjonen er å gjøre overgangen fra junior til senior så liten som mulig, noe som krever at vi spiller på så høyt nivå som mulig, sier Anders Søyland. 

- Juniorlaget skal ha et godt samarbeid med både A- og rekruttlaget, og spille med klare likhetstrekk til seniorlagene, sier David Hovda. 

- Tydelighet er essensielt for å skape en god ramme for utvikling. Ingen skal lure på hva som skal skje, sier Anders Søyland. 

- Det som skal kjennetegne oss neste sesong er et effektivt og angrepsvillig fotballag. Som U19 spiller i Kjelsås kan du forvente en seriøs treningshverdag med fokus på utvikling, avslutter hovedtrener Anders Søyland.   


Det nye trenerteamet for juniorlaget vil fortsette som trenere for 2009- og 2010-årgangene. David Hovda vil lede G2009, mens Anders Søyland vil være trener for G2010. 


Vi er glade for muligheten til å rekruttere dyktige trenere internt i klubben, og ser frem til dette spennende prosjektet! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.