Rasmus Eggen Vinge til Stabæk

Postet av Martin Berild Aspelund den 26. Jun 2023

Foto: KB.sportsmedia.

Rasmus Eggen Vinge har signert for Stabæk. Det har igjen vært en ryddig overgangsprosess med bærumsklubben. Overgangen trer i kraft når overgangsvinduet åpner 1. august. Fram til da får vi å se han i den kongeblå drakten i de gjenværende kampene av vårsesongen. 


Hatt en ekstrem utvikling siste halvåret

Rasmus kom fra Nordstrand til Kjelsås i forkant av sesongen i fjor, hvor han har fortsatt sin utvikling på Oslos Tak i rekordfart. Vinge står med 37 kamper og 8 mål for A-laget i seriespill og cup. 

Hovedtrener Eivind Kampen forteller om en voldsom utvikling det siste halvåret.  

- Vinge var allerede en meget bra spiller ved ankomst, etter å ha vært en del av et veldig godt utviklingsmiljø i Nordstrand. Jeg synes han har tatt fine steg jevnt og trutt hos oss, men den utviklinga han har hatt fra sesongslutt i fjor og fram til i dag, har vært helt ekstrem. 

- Rasmus har noen helt spesielle egenskaper når det kommer til intensitet og retningsforandringer, en mentalitet laget for toppidrett og et vesen som er skapt for garderobe, sier Kampen. 

Assistenttrener Jørgen Bjørn trekker også frem spillerens gode egenskaper på og utenfor banen. 

- Tatt enorme steg fysisk, blitt klokere og har mer mål i seg enn noen gang. Rasmus er en spiller og ett menneske alle elsker å ha på laget og i sin garderobe. 

- Han besitter den sjeldne kombinasjonen av å være litt klovn med å være en som går foran, setter krav, jobber beinhardt og er nysgjerrig på å lære, sier Bjørn. 

Videre forteller Jørgen om sitt første møte med den hurtige kantspilleren. 

- De tre hellige ord, mange mener det er «jeg elsker deg». For meg er det de tre ordene Vinge sa første gang jeg pratet med han: «Jeg elsker bakrom», forteller Bjørn. 

Tar steget til Eliteserien 

Foto: Stabæk. 

- Jeg synes det er en veldig fortjent og logisk overgang. Som alltid, skal de som lykkes i all hovedsak takke seg sjøl. Så er det klart det er veldig hyggelig og inspirerende for spillergruppa og hele utviklingsmiljøet vårt, sier Kampen. 

Trenerteamet understreker viktigheten av tålmodighet hos unge spillere. 

- Rasmus er en selvstendig og fornuftig Bølergutt som sto imot presset fra de som mente han burde dra til OBOS før sesongen. 3 måneder senere blir det Eliteseriespill, sier assistenttrener Jørgen Bjørn. 

- Viktigst er det å, nok en gang, registrere at suksessen tilhører de spillerne som er utålmodige og sultne på å tilegne seg egenskapene som skal til, i motsetning til de spillerne som bare ønsker seg opp og fram, sier hovedtrener Eivind Kampen. 

- Alltid litt blanda følelser når gode spillere, og ikke minst strålende typer tusler ut porten. Men først og fremst må man være veldig glad på Rasmus sine vegne, sier Kampen. 

- Bohinen og Bjarmann har gjort ett scoop, det er det ingen tvil om. Så nå handler det bare om en ting for Stabæk: sett han opp!, avslutter Bjørn. 

Vi ønsker etter hvert Rasmus Eggen Vinge masse lykke til i Stabæk. Før overgangen 1. august blir han viktig for Kjelsås i kampene fremover.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.