Kjelsås holdt hodet kaldt og avanserte i cupen

Postet av Martin Berild Aspelund den 23. Mai 2023

Det er alltid knyttet stor spenning til første runde i cupen, og Kjelsås sitt møte med 3.divisjonslaget Follo, var intet unntak. Laget med de karakteristiske rosa draktene har tidligere skapt cuphistorie da de presterte å slå ut Rosenborg i semifinalen tilbake i 2010. De kongeblå fra Oslos Tak stod klare på en vanskelig gressmatte, og oppgjøret skulle vise seg å bli høydramatisk til siste slutt.

Spillet de første 30 minuttene preges av forholdene på banen, og det tar litt tid før kampen får satt seg. Etter 40 minutter spilt ligger plutselig en ball i nettet bak Follo sin målvakt, men scoringen annulleres for offside. Avgjørelsen ser ut til å være korrekt. Like etter utfordrer Vinge et ryggende forsvar og slår ballen inn i boksen. Aslaksrud kaster seg frem, men er noen nummer i skostørrelse for små til å klare å sette ballen i mål. Vi dominerer banespillet de siste 15 inn til pause, men uten å skape de virkelig store målsjansene. Lagene går inn i garderoben på stillingen 0-0.

Andreomgang har så vidt startet før Rasmus Eggen Vinge setter fyr på omgangen. 47 minutter er spilt når han sender oss i ledelsen på Ski Stadion. Få minutter senere setter Oppegård-gutten Simen Olafsen, med fortid i Follo, inn 2-0 etter en presis pasning fra Jakob Blixt Flaten. På dette tidspunktet virker det som om vi har god kontroll, men så reduserer Follo med 20 minutter igjen av ordinær tid. 3 minutter senere får Follo sin nummer 6 drømmetreff fra 18 meter og ballen sitter limt i vinkelen. Det er igjen full spenning i cupens første runde. Dommeren blåser av til fulltid på stillingen 2-2, etter at vi ledet komfortabelt 2-0. Hjemmelaget kjemper seg tilbake med to raske scoringer og det var duket for ekstraomganger.

Ekstraomganger og straffedrama

Vi er fryktelig nære scoring kun minuttet før andre ekstraomgang er over, men skuddet går i tverrliggeren. Det går mot en nervepirrende straffesparkkonkurranse. Etter 120 minutter skal det hele avgjøres fra 11-metersmerket.

Hjemmelaget starter straffesparkkonkurransen, Da Rocha står klar på streken og redder! Det virker som om vi ikke har gjort annet, da de neste fire straffene våre settes kontant i nettet. Hjemmelagets femte straffe settes i keeperhøyde og da er vår sisteskanse igjen sterk. William Da Rocha får hanskene på ballen og går seirende ut av duellen. Vi gjør jobben på en vanskelig gressbane og vinner tilslutt 5-3 på straffespark.

Resultat: Follo-Kjelsås 2-2 eeo, 3-5 på straffer.

Våre mål: Rasmus Eggen Vinge & Simen Olafsen.

Hovedtrener Eivind Kampen hadde følgende å si om cupdramaet:

«En time ganske perfekt ut fra planen vi har lagt, så går det gærent. Første scoringen de får kommer på trøkk i boksen, så et voldsomt drømmetreff. Da blir det hektisk».

Det måtte straffespark til for å avgjøre matchen, og det er ikke ofte man som fotballspiller havner i sånne situasjoner. «Jeg sa til gutta at de måtte nyte anledningen og det håndterte de helt suverent. Nå er det dags for Vålerenga på Taket» avslutter Kampen.

Oppsettet for 2.runde kommer etter at alle kampene er ferdigspilt torsdag kveld.