Seier mot Vålerenga på Intility

Postet av Martin Berild Aspelund den 10. Mar 2023

Fredag ettermiddag i solskinnet på Intility Arena var det duket for kamp mellom Vålerenga og Kjelsås. Vålerenga tok i mot Fredrikstad tidligere denne ettermiddagen, og det var i realiteten et VIF2 mannskap vi skulle møte.

Vi åpner best og allerede etter 7 minutter spilt registreres tre store Kjelsåsmuligheter. Bare en god Vålerenga-keeper hindrer scoring. Vi fortsetter den offensive åpningen, og når Blixt Flaten finner Vinge, spiller han 45 grader til Willumsen, som setter ballen sikkert i mål fra 12 meter. Like etter får Vålerenga sin første sjanse i kampen, men Da Rocha redder med en fin beinparade. En enda større mulighet får vi på en heading fra Aslaksrud, men ballen reddes på strek. Vi kunne fort scoret flere mål i førsteomgangen, men stillingen forblir 0-1 til pause.

I andreomgang tar vi igjen kontroll på banespillet, og vi åpner omgangen med en ny farlighet. Rusten med innlegg, både Askengren og Vinge er nære på å heade ballen i åpen kasse. Videre, er vi nære ved flere anledninger, men blir tvilsomt avblåst for offside to ganger. Det kan diskuteres om vi også burde ha fått en straffe, når Vinge blir tatt i feltet. Det får vi ikke. Det gjøres en del bytter utover i omgangen. Vi brenner en del store sjanser, men har god kontroll bakover. Det ender 1-0 til Kjelsås på Intility Arena.

Hovedtrener Eivind Kampen oppsummerer:

«I førsteomgang er det periodevis mye bra, men vi får ikke helt den uttellingen vi bør ha. Må skyte mer, og være giftigere på siste tredjedel. Andreomgangen blir mer rotete, og vi må forsvare oss enda mer. Alt i alt OK».

Vårt mål scoret av: Eivind Willumsen.