Oprea solgt til Tromsø

Postet av Kjelsås IL - Fotball den 15. Sep 2024


Filip Andrei Oprea (18 år) er klar for Eliteserien. Den talentfulle venstrebacken er solgt til Tromsø med overgang gjeldende fra 1. januar 2025. 

En ny spiller tar dermed turen fra Oslos Tak til Eliteserien. Det var ikke uventet mange klubber som hadde Oprea på blokka etter prestasjonene hans her på Oslos Tak, men Tromsø trakk det lengste strået om stortalentet.

- Ingen tvil om at gutten er real deal, så detta er en svær, men fortjent overgang for Oprea, sier Eivind Kampen.

Tromsø var på mange måter der spillereksporten startet for vår del når de kjøpte Simen Stamsø Møller før 2011-sesongen. Senere har også Yaw Paintsil blitt solgt fra Kjelsås til Tromsø, og herlige Yaw vil bli lagkamerat med Filip. Oprea har valgt en fin klubb som neste stopp, vi takker Tromsø for en god prosess i forbindelse med også denne overgangen.

Grunnlaget lagt i Gjelleråsen

Oprea kom til Kjelsås fra Gjelleråsen før årets sesong. Her på Oslos Tak har han utviklet seg i et rivende tempo, og gjorde venstrebacken til sin etter kort tid og ikke sett seg tilbake. 

- Vi er mektig imponert over jobben Oprea har lagt ned, og utviklinga gjennom vinter og vår har vært enormt gøy å få følge, sier Kampen.

Uansett så må vi igjen berømme Gjelleråsen som har vært en viktig arena i mange år for Oprea. Det var der grunnlaget ble lagt.

- Gjelleråsen har gjort en fantastisk jobb med Filip, hvor han i veldig ung alder putta 50 voksenkamper i beltet sitt. Det grunnlaget gjorde at vi kunne ta imot en veldig fin og ydmyk gutt, som ikke bar på så mange naive fantasier om hvordan prestasjoner blir til, fortsetter Kampen. 

Stolt dag med nok et spillersalg

For oss kan vi notere nok en overgang til lag høyere opp. Det er vi stolt av, men naturligvis er det spilleren selv og også gruppa rundt han som skal ha æren for at det blir eliteserie på unggutten fra 2025. 

- Det aller meste av æren, tilhører, som alltid, gutten sjøl, men jeg synes spillergruppa vår skal være veldig stolte av hvordan de har både pushet, og hjulpet Filip på veien hans, avslutter Kampen.

Overgangen trer uansett ikke i kraft før fra 1. januar, så vi har gleden av å ha den fine unggutten her på Oslos Tak noen måneder til.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.