Amalie Rød blir spillende assistenttrener for Senior Kvinner

Postet av Martin Berild Aspelund den 15. Jan 2024

Amalie Rød blir spillende assistenttrener for Kjelsås Senior Kvinner. Amalie har spillererfaring fra toppfotballen i både 1. og 2. divisjon. Til tross for sin unge alder har hun også vært en del av trenerteamet til Ham Kam Kvinner Elite. Nå er hun klar for å kombinere spill og treneransvar for A-lag Kvinner.


Interesse for utvikling av kvinnefotballen

Amalie Rød er 20 år gammel og kommer fra Lillehammer. Hun har gått på Wang toppidrett og satset på fotballen helt til skader kom i veien. Nå kombinerer hun studier på UIO med deltidsjobb hos Torshov Sport, samtidig som hun har begynt å spille fotball igjen. 

- Jeg har fått høre at jeg burde bli trener, så jeg fikk bidra litt som trener i perioden jeg var skadet. 

- Jeg har alltid vært interessert i utviklingen av kvinnefotballen. Da jeg fikk tilbud om å hjelpe til på jentesiden i Kjelsås, så var det noe jeg absolutt ikke kunne si nei til. Det er virkelig noe jeg vil bidra til, sier Rød. 

 

Vårt førstevalg

Jentefotballansvarlig og hovedtrener Joachim Phan er veldig fornøyd med å få med Amalie, både som spiller og trener for seniorlaget. Amalie kommer også til å være trener på jentesiden. 

- Amalie var den første personen jeg tenkte på inn i et trenerteam. Amalie er ung, men har allikevel masse god erfaring. 

- Etter å ha spilt toppfotball, både i 1. og 2. divisjon, og vært en del av trenerteamet til Ham Kam Kvinner Elite, bringer Amalie med seg uvurderlige erfaringer til jentesiden i Kjelsås. 

- Amalie viste et trenertalent i tidlig alder – alltid våken, interessert i å lære noe nytt, engasjert og en lederfigur, selv om hun var yngst på laget, sier Phan.


Ser lyst på fremtiden til Kjelsås Senior Kvinner

Senior Kvinner startet opp med treninger forrige uke og spiller denne sesongen i 5.divisjon 11er, og er også påmeldt i en 7er-serie. Nå er en viktig ressurs på plass. 

- Jeg gleder meg til å jobbe med Amalie og ser veldig lyst på fremtiden for Kjelsås sin Kvinne- og jentesatsing, sier hovedtrener Joachim Phan. 

- Jeg gleder meg masse til sesongen som kommer! Det blir veldig gøy å bli kjent med gjengen. Jeg tror det kommer til å bli en bra sesong, og forhåpentligvis masse seiere, avslutter vår nye spillende assistenttrener, Amalie Rød. 

Kjelsås Senior Kvinner trener mandag og tirsdag på Grefsen Stadion, og onsdag på Myrerfeltet. Alle treninger begynner kl. 20:00 og er ferdig ca. 21:30. 

Styret i Kjelsås har bestemt at Senior Kvinner ikke skal betale noen treningsavgift i 2024.

 

For prøvespill kontakt: phanjoachim1@gmail.com / Tlf: 909 35 919


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.