God Jul!

Postet av Kjelsås IL - Fotball den 23. Des 2023

Året 2023 har vært et begivenhetsrikt år for Kjelsås Fotball. Vi har økt i antall aktive spillere - det yrer av positiv fotballglede fra 5-åringene til Old Boys & Girls. Vi har opplevd enorme folkefester her på Oslos Tak. I 2023 har Kjelsås både som klubb og sted blitt satt på kartet i et omfang som vi kanskje har aldri sett maken til tidligere. Dette gjennom cupbragdene A-laget herrer stod for. Ingenting av dette hadde vært mulig uten den fantastiske frivilligheten og hverdagsheltene vi har i fotballgruppa vår. Tusen takk! 


Publikumsrekord, cupheltene og topp- og bredde

Julenissen kom tidlig og overraskende til Kjelsås Fotball i år. Han kom faktisk midt på sommeren og han hadde med seg mange og uventede gaver. I idrett er det lov med medgang, og det har vi hatt i bøtter og spann i år. Det ble til slutt en semifinale mot Molde FK i cupen for A-laget, med publikumsrekord på Grefsen stadion. Prestasjonene i cupen ga mange fine opplevelser for små og store på Oslos Tak. På disse arrangementene opplevde vi en stor entusiasme, blant annet fra spillerne og foreldre i barne- og ungdomsfotballen. Heltene på A-laget viste at alt er mulig. Det er lov å drømme her på Kjelsås.

I både serien, og ikke minst i cupen, har vi sett viktigheten av forholdet mellom eldre og yngre spillere. Hvordan topp henger sammen med bredde for å muliggjøre et godt og utviklende klubbmiljø på alle nivåer. Vi har sett verdien av å ha lokale rollemodeller. 11 spillere i A-stallen var fra egen avl. Det er helt i særklasse i norsk fotball, og det skal vi være stolte av!


Kjelsås – En utviklingsklubb

 «Utviklingsklubb» blir vi kalt blant mange rundt om i fotball-Norge. Vi tror at dette året har vært med å bygge opp under dette. I de senere årene har vi levert veldig mange spillere til Eliteserien og OBOS-ligaen, 2023 har vært intet unntak. En skal ikke glemme at dette er en ganske så viktig del av vår økonomi, dog uten at det blir budsjettert. Hyggelig å registrere er at det også tildeles heder og ære til våre trenere som har en viktig del av æren for dette. Vi håper vi kan fortsette med å være en respektert utviklingsklubb i norsk fotball - både på jente- og guttesiden. 

I barne- og ungdomsfotballen har det vært stor og god aktivitet gjennom 2023. Det er rørende å gå forbi Myrerjordet en ukedag å se det myldrer av fotballglede fra jentene og guttene våre. Kjelsås Barnecup og Jentedagen var nye aktiviteter i år. Begge disse aktivitetene var absolutt vellykkede, og skal utvikles ytterligere i året som kommer og gjøres til «faste» arrangementer. I barnefotballen har vi kull på langt over 100 aktive spillere, og vi vokser i antall medlemmer. Med bebyggelsen på Frysja tror vi ikke det blir færre i årene som kommer. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta alle som vil spille fotball imot med åpne armer i Kjelsås.  


Flest mulig - lengst mulig, jentefotball og lavere treningsavgift 

Det er en stor utfordring å beholde spillere lengst mulig. Det er ikke bare Kjelsås Fotball som sliter med dette. Styret har derfor «omorganisert» litt for å styrke arbeidet blant barn og unge. Et viktig fokusområde er at vi ønsker så mange som mulig med, og det lengst mulig. En spesiell oppmerksomhet rundt jentefotballen skal gjøres i årene som kommer – vi ønsker at jentene også kan spille seniorfotball i Kjelsås. Vi må ikke glemme å legge forholdene godt til rette for alle de som ønsker å bli best mulig med fotballen. Her har vi mye å gå på og kan bli bedre på mye. 

Treningsavgiftene skal være så lave som mulig, og for neste sesong vil de faktisk bli lavere enn i år. Dette takket være gavene fra fotballjulenissen kan vi gå inn i 2024 med mye positivitet for å bygge klubben videre.

Vi må være klar over at det ligger mange viktige oppgaver foran oss i årene som kommer. Det er stort potensial på alt vi gjør. Her trenger vi hjelp fra alle dere som ønsker å gjøre Grefsen/Kjelsås til et enda bedre sted å bo. Sammen får vi til mer. Vi setter alltid pris på de som tar kontakt for å bidra på den ene eller andre måten.


Nytt kunstgress, oppgradering av fasiliteter og Akademiet

Neste år skal kunstgresset på Grefsen Stadion skiftes, og med stor sannsynlighet skal tribunen skiftes ut med en ny. Det planlegges fra klubben å etablere en brakkerigg på stadion for å bedre på fasilitetene der til vi får et nytt klubbhus, forhåpentligvis før 2030. I 2025 skal etter planen kunstgresset på Myrerfeltet skiftes, så det er mange positive ting som skjer nå. Vi sysler også litt med en tanke/drøm om en hall i KjelsåsMyra.

Vi skal etter beste evne gjøre det vi kan for å heve kvaliteten på KjelsåsAkademiet og fotballskolene. Til dette er det nødvendig med kompetanse i klubbstyrte roller. Vi mener vi er godt i gang med å få inn nødvendig kompetanse de siste månedene, så for fremtiden vise om vi er dyktige nok. Det stilles stadig nye krav for å drive en god fotballklubb, og Kjelsås Fotball må utvikle seg i takt med disse.


Takk til alle fantastiske bidragsytere

Det er med takknemlighet og beundring vi ser engasjementet som preger klubben. Mange hundre trenere og ledere er i aktivitet på Myrerjordet, Stadion, Myra eller andre steder hver dag, uten godtgjørelse, til det beste for barna våre. Dere er en avgjørende del av klubben vår.

Det er med stor ydmykhet vi benytter denne anledningen til å takke alle spillere, trenere og ledere i klubben for flott innsats i 2023. Stor takk også til alle frivillige som bidrar i stort monn ved ulike arrangementer og på annen måte. Takk til supporterklubben Taket og Oldermannsligaen, som hele tiden er på ballen og bidrar. Og ikke minst en stor takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere som stiller opp for oss og strekker seg langt for klubben vår.

Vi vil også benytte anledningen til å takke for tillit og samarbeid i Hovedstyret i Kjelsås IL.

Kjelsås Fotball ønsker på denne enkle måten å si tusen takk for en fantastisk sesong, og ønske dere alle en riktig god jul. Velkommen tilbake til organisert virksomhet over nyttår, 2024 skal bli et strålende år. Det er lov å drømme her på Kjelsås. Dette er Oslos Tak.


STYRELEDER - DAG VESTLUND


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.