Overbevisende seier i Osloderbyet

Postet av Martin Berild Aspelund den 12. Mai 2024

I en rekordjevn avdeling var det kun målforskjell som skilte lagene i toppen av tabellen før helgens runde. Søndag ettermiddag var det duket for Osloderby da Grorud og Kjelsås møttes til dyst. I solskinnet på Grorud viste Kjelsås effektiv angrepsfotball, og kunne innkasserte tre viktige poeng.

1.omgang

Lagene entret kunstgresset, og det var en jevnspilt og sjansefattig åpning. Grorud kom til kampens første sjanse, men skuddet fra 17 meter holdes i fast grep av målvakt Jonas Vatne Brauti. Så etter 20 minutter finner vi åpninger i Grorud-forsvaret..

21’ 0-1. KRISTIAN ERIKSEN!! Det hele starter med at Ayub Mahammed vinner ballen på midtbanen og sentrer videre til Eivind Willumsen. En glimrende pasning fra Willumsen sender Kristian Eriksen alene med keeper. Da er han iskald, og runder målvakten før han triller ballen i det åpne målet.

Samme mann dobler ledelsen kvarteret senere.

37’ 0-2. KRISTIAN ERIKSEN!! Kjelsås spiller seg vakkert ut med flere trekk i laget. Ballen havner hos Filip Oprea som river seg løs på venstrekanten og slår hardt inn mot Eriksen. Vår nr. 7 skyter på direkten og ballen sniker seg forbi keeperen.

Dommeren blåser til pause, og Kjelsås gikk inn i garderoben med en solid 0-2 ledelse. Det var ikke mange sjanser i omgangen, men godt forarbeid og kliniske avslutninger går aldri av moten. Da Grorud måtte tenke ut et mottrekk i pausen kunne Kjelsås fokusere på å fortsette i samme spor.

2.omgang

Omgangen er ikke mer enn tre minutter gammel når hjemmelaget måtte hente ut enda en ball fra nettet.

48’ 0-3. JENS ASLAKSRUD!! Kjelsås får frispark i god innleggsposisjon, og Olav Øby stiller opp for å ta det. Han pisker ballen inn og ingen følger løpet til Aslaksrud på bakerste. På volley styrer han den i mål til en drømmestart på omgangen!

Grorud var imidlertid ikke ufarlige etter hvilen. Etter 50 minutter treffer de metallet etter et farlig frispark. Brauti er først nede og redder et skuddforsøk, og på returen går ballen i tverrliggeren. Ballen reddes på strek og beines ut av Aslaksrud.

61’ 1-3. Grorud reduserer. En spiller i gult kaster seg over ballen i sekstenmeteren, og flere spillere stopper opp for en klar hands-situasjon. Spillet fortsetter, og avslutningen nede i lengste hjørne går inn. Vi protesterer høylytt, men protestene blir ikke hørt, og målet blir godkjent.

Etter dette er Grorud farlige frempå ved et par anledninger, men vi løser denne perioden godt. Et stadig mer desperat hjemmelag sender flere mann i angrep, og det åpner seg store kontringsrom.

88’ SJANSE KJELSÅS. Ayub fører fremover i høyt tempo og slipper videre til Emblem-Olsen. Han skyter fra 17 meter, og får et godt treff, men keeper redder.

Flere mål ble det ikke, og Kjelsås vinner 1-3. En fantastisk lagseier i Osloderbyet, og vi tar med oss 3 poeng hjem til Oslos Tak!

Neste kamp er hjemme mot Vålerenga 2 – torsdag 16.mai kl. 14:00.

Resultat: Grorud 1-3 Kjelsås

Mål: Kristian Eriksen (2) og Jens Aslaksrud

Målgivende: Filip Oprea, Eivind Willumsen og Olav Øby