Cupsensasjonen Kjelsås til semifinalen

Postet av Martin Berild Aspelund den 14. Jul 2023

2113 tilskuere var vitne til en historisk kvartfinale mellom cup-askeladden Kjelsås og overraskelsen Raufoss på Grefsen Stadion. I potten lå en semifinaleplass mot Molde, ikke siden 1976 har et lag fra nivå tre nådd så langt i cupen. På veien til kvartfinalen har vi slått ut Follo, Stabæk, Jerv og KFUM. Nå stod OBOS-ligalaget Raufoss på motsatt banehalvdel, og igjen ble det høydramatisk på overtid. 


Med en herlig ramme fra tilreisende Raufoss-supportere, nøytrale fotballelskere og supportere i kongeblått, fyres det bluss til kampens første spark på ballen. Åpningsminuttene preges av stundens alvor, men det er før Rasmus Eggen Vinge elegant vender vekk en forsvarer, og sender ballen videre til Eivind Willumsen. "Willum" får akkurat dyttet ballen videre til en godt plassert Jens Aslaksrud på 10 meter. Den vanligvis sikre spissen har på seg ryggsekken, og sender ballen over mål. Etter 34 minutter brenner Ahmad Abbas til fra 18 meter, og publikum holder pusten. Ballen suser i tverrliggeren, og Abbas er kun centimetere unna å sende Kjelsås i føringen. Det blir ikke nettkjenning for noen av lagene i førsteomgangen, og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. 

Rett etter pause setter kaptein Ola Bjørnland opp Vinge i mellomrom. Den livlige angriperen vender opp, og skyter fra distanse, men skuddet går like utenfor. 59 minutter spilt når sistnevnte nok en gang havner i begivenhetens sentrum. Abbas får tid, og slår en perfekt pasning i bakrom på Vinge. Den kommende Stabæk-spilleren har tre gulkledde på seg, men dribler seg smidig forbi, før han setter ballen kontrollert inn til 1-0! I et forsøk på å endre kampbildet svarer Raufoss med et dobbelbytte. Like etter kommer de til avslutning på volley, men målvakt William Da Rocha er kjapt nede og redder. I det 87 spilleminutt overlistes han på et hjørnespark, når ballen heades kontant i nettet. Linjedommer avvinker for offside, men blir senere overstyrt av hoveddommer, 1-1. Vi er like langt rett før fulltid. Jens Bonde Aslaksrud har gjort det til sitt varemerke å score på overtid, og når klokkeuret viser 90+1 banker han til fra 20 meter på volley. Stolpen er i veien! Men så, langt inne på overtiden blir han dyttet inne i feltet, og går i bakken. Dommer er sikker i sin sak, og peker på straffemerket. Overtidshelt Jens Aslaksrud, nå i 90+5 minutter, er iskald fra 11-meteren, 2-1! Kjelsås vinner 2-1 over Raufoss, og er klare for en sensasjonell semifinale i cupen.

Motstander er Molde i slutten av september. Men først går A-laget ut i en velfortjent ferie etter heroisk innsats i cup og seriespill. 

Fullsatt tribune. 

Hovedtrener Eivind Kampen gleder seg til å få besøk av en sånn storklubb. 

- Det er litt 1.april over det. Det blir stort, sa Eivind Kampen til TV2 etter seieren. 

Resultat: Kjelsås 2-1 Raufoss. 

Mål: Rasmus Eggen Vinge og Jens Bonde Aslaksrud. 

Målgivende: Ahmad Abbas. 

Laget: Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.