Kjelsås skrev cuphistorie på fullsatt Grefsen Stadion

Postet av Martin Berild Aspelund den 28. Jun 2023

1303 tilskuere ble vitne til et historisk cupoppgjør mot KFUM Oslo onsdag kveld. Sist Kjelsås var i 4.runde var tilbake i 1999. 24 år senere kunne klubben skrive cuphistorie på hjemmebane. En fotballkamp varer i 90 minutter pluss tillegg, og Kjelsås skulle igjen utnytte det til det fulle.

I åpningsminuttene er det KFUM som er nærmest, når Nosa Dahl dribler seg inn i sekstenmeteren, og faller inne i feltet. Det ropes på straffespark, men protestene fra bortelaget blir ikke hørt av dommer. Etter 11 minutter får vi en kjempemulighet til å gå opp i ledelsen. Martinussen slår en lengre ball opp på Jens Aslaksrud, som header ned til Rasmus Vinge. Vinge løper fra forsvaret, men alene med keeper går Kåffa sin sisteskanse seirende ut. Etter dette preges kampbildet av mye tette dueller, uten at noen av lagene klarer å sette sammen flere sammenhengende pasninger. Etter 38 minutter sender KFUM en god gjennombruddsball, etterfulgt av et hardt skudd. Vi klarer å avverge i siste sekund. Lagene går til pause på stillingen 0-0, etter en omgang hvor vi har vært vel så på høyde med OBOS-laget.

Lagene kommer ut etter pause med mye energi, men likevel uteblir de store målsjansene. Klokken stikker, og det er stadig 0-0 på Grefsen Stadion. Vi holder fokuset oppe og vinner ballen høyt i banen ved flere anledninger. Men det er KFUM som får omgangens største mulighet etter 69 minutter. På et godt innlegg fra venstre får de muligheten fra kort hold, men volleyskuddet går til side for målet til Da Rocha. Mot slutten etablerer KFUM et spillemessig overtak, men på overtid kommer sjansen vi har ventet på. Et frispark på egen banehalvdel settes opp, og vi øyner igjen muligheten for en cupsensasjon. Innbytter Philip Halvorsen slår en bakromsball i retning Jens Aslaksrud. Mannen som alltid dukker opp på overtid timer løpet perfekt og lobber ballen vakkert over en utrusende keeper, og i MÅL, 1-0! Like etter sender KFUM alle mann i angrep, og det blir store kontringsrom. Jens flikker Rasmus Vinge i gjennom på løp, og alene med keeper er Vinge iskald, 2-0! Det blir også sluttresultatet. Vi vinner 2-0 over KFUM og tar oss videre til en historisk kvartfinale i cupen!

Vi møter Raufoss i kvartfinalen i NM. Kampen går 12. eller 13. juli på Grefsen Stadion. Legg det i kalenderen!

Resultat: Kjelsås 2-0 KFUM Oslo.

Mål: Jens Bonde Aslaksrud og Rasmus Eggen Vinge.

Målgivende: Philip Halvorsen og Jens Bonde Aslaksrud.