Brennhete Kjelsås vinner i Osloderbyet

Postet av Martin Berild Aspelund den 17. Jun 2023

Foto: KB.Sportsmedia. 

Lørdag ettermiddag var det duket for lokaloppgjør mellom Grorud og Kjelsås på Grorud Idrettspark. Hjemmelaget har hatt en turbulent sesongstart som tidligere denne uken endte med trenerens avgang. Kjelsås kommer fra gode resultater i serie og ikke minst cupen, men har slitt på bortebane. Før dagens kamp hadde vi fortsatt til gode å vinne på fremmed gress, men en helt i den kongeblå drakten var fast bestemt på å snu trenden og ble matchvinner igjen. 

Førsteomgang sparkes i gang og Grorud er det førende laget i åpningsminuttene. Etter 15 minutter blir målvakt Terje Kirsebom satt på prøve, men avverger farlighetene hjemmelaget byr på. Groruds tidlige spillemessige overtak avtar, og spillet bølger frem og tilbake. Etter halvtimen kombinerer Vinge og Aslaksrud fint. Det ropes på straffe når Jens faller inne i feltet, men tilropene blir ikke hørt av hoveddommer. Omgangens største mulighet kommer på frispark, da Grorud går for skudd. Skuddet fra over 25 meter er godt, og Kirsebom må ut i full strekk for å avverge. Strålende redning av veteranen. Lagene går inn til pause på stillingen 0-0. 

Etter pausen entrer vi banen uendret, men tydelig inspirert. I det 60. spilleminutt står vi etter på en lang ball og tvinger Grorud til et dristig tilbakespill. Victor Halvorsen får en touch på den, og ballen havner hos Jens Aslaksrud i scoringsform. Han tar med seg ballen inn i sekstenmeteren før han dunker til i lengste hjørne, utagbart for Grorud sin sisteskanse. En virkelig suser fra Aslaksrud som sender oss i føringen, 0-1! Like etter forsøker Blixt Flaten seg fra 17 meter. Han treffer godt, men ballen sniker seg utenfor stolpen. Så varter Ahmad Abbas opp med dribleshow. Først dribler han en, deretter tar han en elastico-finte etterfulgt av en tunnel. Det blir høy temperatur i sluttminuttene, og Jacob Blixt Flaten pådrar seg to gule kort på overtid. Vi reduseres til 10 mann, men holder hodet kaldt. Kjelsås vinner 1-0 og sikrer sin første trepoenger på bortebane denne sesongen. Jens Aslaksrud blir matchvinner nok en gang. 

Resultat: Grorud 0-1 Kjelsås. 

Mål: Jens Bonde Aslaksrud. 

Målgivende: Victor Emanuel Halvorsen. 


Lagoppstilling: 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.