Strålende lagseier mot Ørn Horten

Postet av Martin Berild Aspelund den 22. Apr 2023

I solskinnet på Oslos tak lå forholdene til rette for et spennende oppgjør mot Ørn Horten. Med fire vaskeekte Kjelsåsgutter fra start var de blåkledde klare for å skinne ute på banen.

Førsteomgangen settes i gang, og vår første mulighet kommer allerede etter 5 minutter. Hermansen og Vinge kombinerer fint. Førstnevnte kommer til avslutning, men Ørn Horten får omsider ryddet unna. Så går høyreback Ottesen på skudd fra distanse. Skuddet er godt, men bortelagets keeper får slått den til corner. En god åpning på matchen, hvor vi har initiativet og ruller opp flere fine angrep. Ørn Horten sin første sjanse kommer på corner etter kvarteret. Headingen går like over. Plutselig skjer det på motsatt halvdel, når Jens er farlig frempå. Ballen treffer tverrliggeren, men vi klarer ikke å få den over målstreken. 35 minutter spilt når de hvitkledde nesten er helt igjennom. Vi får akkurat slått den ut til corner. Etter en god åpning faller vi litt spillemessig og inviterer gjestene inn i kampen. Dommer blåser til pause på stillingen 0-0.

Det gjøres et bytte i pausen. Ut går Ottesen, inn kommer Martinussen som er tilbake fra korsbåndsskade. Syv minutter inn i omgangen finner han Jens på løp i bakrom. Vår nr.9 lar ballen sprette en gang, før han på direkten lobber ballen i en fin bane over en utrusende Ørn Horten keeper og i mål. 1-0! Høy klasse fra 98-årgangen til Kjelsås. Bortelaget er ikke helt ufarlige de heller, når de skyter fra seksten. Da Rocha er fint nede og redder. Vi spiller klokt og bruker tid med ballen i de situasjonene hvor det er nødvendig. I 77 minutt slår Vinge inn, ballen går gjennom feltet før den lander hos Ola. Kapteinen treffer godt, men skuddet blir blokkert av en Ørn Horten forsvarer. Klokka tikker mot fulltid og gjestene prøver å sette et offensivt trykk. De store mulighetene klarer de ikke å produsere, og dermed vinner Kjelsås 1-0 i finværet på Grefsen stadion.

Mål: Jens Aslaksrud

Målgivende: Sigurd Martinussen