Minneord ved Florin Olsens bortgang

Postet av Kjelsås Idrettslag den 7. Sep 2021

Med Florin Olsens død 28. august har Kjelsås IL mistet et medlem som satte betydelige spor. Florin Olsen ble 90 år og var en del av Olsen-slekta, som har markert seg i idrettslaget helt fra laget ble startet i 1913 og til vår tid. 

Florin Olsen meldte seg inn i Kjelsås IL i 1945 og hadde tillitsverv sammenhengende fra 1963 til 1980. Florin ble tildelt æresmedlemskap i 2011. 

Florin Olsen la ned utallige timer for idrettslaget i administrativ sammenheng og gjennom tung dugnadsinnsats. Gjennom fagbevegelsen var han godt skolert i drift av organisasjoner, og Florin kunne sin fagforenings-ABC. Alle som har deltatt på et årsmøte i idrettslaget med Florin i salen, vil aldri kunne glemme disse møtene. 

Langrennsgruppa hadde stor glede av Florin Olsen gjennom mange år. Ikke minst var Florin mannen bak turrennet Lillomarka Rundt, som ble arrangert første gang i 1971. Med 15-1600 løpere på det meste og med spritduplikator og skrivemaskin som hjelpemidler, krevde et slikt renn en utrolig arbeidsinnsats. Også Kjelsåsrennet, som primært var for barn og ungdom, opplevde en glansperiode under Florin. Arbeiderbladet beskrev rennet som landets største i sitt slag. Florin takket av i 1974 etter 8 år som leder av gruppa, men fortsatte i en årrekke som løypesjef, og det er full dekning for å si at gruppa ble restartet på 70-tallet under Florins ledelse. 

O-gruppa hadde også stor glede av Florin Olsen. Samtidig som han etablerte Lillomarka Rundt dro han i 1972 også i gang 2-mila, som ble et O-løp helt utenom det vanlige. Det ble et blodslit gjennom Lillomarka eller «Florins hage», som noen kalte den. Mens Lillomarka rundt ble lagt ned grunnet dårlige vintre på 90-tallet,  var 2-mila så nært knyttet til Florin at løpet visnet langsomt hen noen år etter at Florin ga seg som løypelegger. 

Midt på 70-tallet ble Florin valgt til leder av hovedlaget, og han tok initiativ til et generasjonsskifte ved å invitere alle klubbens kvinnelige medlemmer til et møte. I en tid da idrett fortsatt i stor grad var en «guttegreie» førte Florins tanker til en ny gullalder for Damegruppa.  

Det er ikke mange av dagens medlemmer som har et forhold til Kjelsås-hytta, men også i denne sammenhengen dukker Florin Olsen opp. Han var én av en håndfull ildsjeler som på siste halvdel av 70-tallet reddet hytta fra å råtne på rot. Det var således en hytte i god stand som ble solgt i 2004 og der midlene gikk inn i anleggsfondet og ble til grunnkapitalen i Stadion-hallen. Mange av dagens Kjelsås-barn har derfor kunnet glede seg over den innsatsen som ble lagt ned for drøye 40 år siden. 

Kjelsås IL minnes en av lagets aller største ildsjeler i dyp ærbødighet, og vi lyser fred over Florin Olsens minne 

For Kjelsås Idrettslag 

Ivar Christiansen Styreleder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.