Poengdeling mot Brattvåg

Postet av Martin Berild Aspelund den 14. Mai 2023

Før A-laget kunne kle seg i sine fineste antrekk og feire nasjonaldagen den 17. mai, stod en viktig kamp på programmet – borte mot Brattvåg. Hjemmelaget har hatt en tøff start på sesongen med kun en seier på fem kamper, og med vår egen utfordring med å finne nettmaskene på fremmed gress, var det klart for et spennende oppgjør på Brattvåg kunstgress.

Kampens første mulighet kommer når Hermansen er i herlig driv framover, passerer fire gulkledde, før han blir felt inne i sekstenmeteren. Det ropes på straffe, men dommer vifter bort protestene. TV-bildene viser at Brattvåg-spilleren takler Leo, uten å være på ball. Få minutter senere ropes det igjen på straffe. Denne gang er det Aslaksrud som blir hindret inne i feltet, etter et innlegg fra Helmer. Heller ikke denne gang blåser dommeren på 11-metermerket. Midtveis i omgangen kombineres det fint på venstresiden. Vinge drar seg innover og skyter fra distanse, men skuddet går like til side for mål. Rett før pause må en Brattvåg forsvarer av på båre, etter å ha tråkket feil i forsøk på å stoppe et innlegg. Vi håper det gikk bra og ønsker god bedring. Lagene er like langt til pause.

I andreomgang er Brattvåg mer med i matchen, når vi blir utålmodige i valgene våre fremover i banen. 63 minutter er spilt når vi sender en svak pasning hjemover, og blir straffet. Brattvåg kjemper til seg ballen, og setter fart mot målet til Da Rocha. Pasningen slås tversover i feltet, men vi gjør en god defensiv jobb og får avverget i siste sekund. Oppgjøret utspiller seg som en klassisk stillingskrig fram til 89 minutt. En ball blir headet ut til Ola på 22 meter. Venstrebacken skyter på halvvolley, et godt skudd, men keeper får hanskene på den. Plutselig skjer det på motsatt banehalvdel. Brattvåg kontrer, og kommer seg nesten alene med keeper. Strålende takling hindrer mål i mot. Inne i overtiden setter hjemmelaget inn et offensivt trykk, men vi rydder unna. Oppgjøret ender målløst, 0-0.