Frisparkperle sikret tre poeng mot Aalesund 2

Postet av Martin Berild Aspelund den 8. Mai 2023

På en solfylt mandag på Oslos Tak stod Aalesund 2 på motsatt banehalvdel. Grefsen Stadion har blitt et fort for Kjelsås med 6 av 6 mulige poeng så langt denne sesongen. I møte med Aalesund-rekruttene var gutta i kongeblått fast bestemt på å opprettholde hjemmestatistikken.

Aalesund 2 ankom Grefsen Stadion med et ungt mannskap, men det var tydelig at de ikke hadde reist hele veien for å gi bort poengene uten kamp. Kjelsås har et spillemessig overtak i åpningsminuttene, men klarer ikke å skape særlig trøbbel for Aalesund sin målvakt. Vi registrerer vår første gode mulighet etter 9 minutter, når Vinge kommer seg løs på høyresiden og får slått inn. Bortelaget får avverget til hjørnespark, hvorpå det blir farligheter. Aslaksrud løper seg fri i feltet, er først på den, men headingen fra kort hold styres utenfor stengene. Halvveis inn i omgangen kommer Aalesunds første sjanse, når vi spiller på oss et unødvendig brudd på egen halvdel. Ballen slås inn i feltet, og det er kun tilfeldigheter unna mål i mot. Få minutter senere tar Vinge elegant ned en langpasning på motsatt side, og drar seg innover i banen. Skuddet blir forsøkt plassert i hjørnet, men keeper er med på notene. En jevn og sjansefattig omgang blåses av, og lagene går inn til pause på stillingen 0-0.

Etter en oppladning fra Eivind Kampen i pausen, blir tilskuerne på Oslos tak vitne til et inspirert Kjelsåslag. I andreomgang foregår spillet utelukkende på Aalesund sin banehalvdel. Etter 54 minutter kommer Vinge til skudd inne i sekstenmeteren, men ballen triller forbi stolpen. Ti minutter senere kombineres det fint på venstresiden, før Ola finner en godt posisjonert Hermansen i feltet. Leo skyter på direkten, men Aalesund sin sisteskanse redder fremragende. I det 78 spilleminutt får Kjelsås tildelt et frispark i farlig posisjon, og unge Victor Halvorsen står med ballen. Med stor presisjon treffer han ballen perfekt og sender den i en bue over muren og inn i krysset fra hele 24 meter, 1-0 Kjelsås! Vi har hatt god kontroll så langt i oppgjøret, men det blir ofte spennende på slutten. Aalesund tar en overgang helhjertet og kommer til avslutning fra skrått hold. Hjemmepublikummet holder pusten, men kan puste lettet ut når de ser at ballen går til side for mål. I sluttminuttene kommer Marius Castberg Stølan, født i 2004, inn til sin A-lagsdebut for Kjelsås. Det er veldig gledelig å se lokale Kjelsåsgutter gripe sjansen, og få muligheten til å vise seg fram på nivå tre i norsk fotball. Etter fem tilleggsminutter blåser hoveddommer av kampen, og Kjelsås vinner 1-0 over Aalesund 2.

Matchvinner Victor Halvorsen hadde følgende å si om kampen og det avgjørende frisparkmålet:

«I førsteomgang har vi god kontroll, men sliter med å skape ting offensivt. I andre synes jeg vi skrur på skikkelig, og kjører omgangen. Det at det kom en scoring var veldig fortjent».

«Jeg har øvd på frispark fra den posisjonen i mer enn tre år nå, så da satte jeg den i krysset. Det viser at det lønner seg å øve på det, så det var deilig» sa Victor.