Tap i slaget om Nordre Aker

Postet av Martin Berild Aspelund den 15. Apr 2023

Lørdag 15. april var en dato mange fotballtilhengere hadde markert i kalenderen sin. Det var nemlig datoen for det første lokaloppgjøret mellom Kjelsås og Lyn denne sesongen. Hjemmelagets supportere var for anledningen i storslag, men det er Kjelsås som åpnet best på det miljøvennlige kunstgresset på Nordre Åsen.

Vi åpner kampen med å skaffe oss et par cornere, uten at det blir de helt store farlighetene ut av det. Etter 21 minutter kommer kampens første sjanse. Hermansen klemmer til fra 20 meter, og hjemmelagets keeper må ut i full strekk. Er på den, men dommer peker på femmeter. Kampbildet kan defineres som en stillingskrig, hvor lagene bytter på å ha ballen. Like før pause drar Olafsen i gjennom på løp, og pådrar seg samtidig en strekk. Må dessverre bytte, og inn kommer Jesse, som har spilt mye i oppkjøringen. Etter 42 minutter registrerer Lyn sin første farlighet. Etter et hardt innlegg på bakerste får de kontroll på kula, men skuddet går langt over. Men dette var bare et varselskudd på hva som skulle skje videre. Rett før pause er det kaos i eget felt, ballen ligger fri, og Lyn sin spiller nummer 21 bredsider ballen i mål til 1-0. Det var det også det siste som skjedde i omgangen.

Vi åpner andreomgangen friskt, og like etter hvilen kombinerer vi fint på høyresiden. Ottesen slår inn, og Hermansen er centimetere unna å heade ballen i kassa. Det er også vi som får neste store mulighet. Blixt Flaten skyter, og Lyn sin sisteskanse må hente frem en ny solid redning. Vi hadde fortjent en scoring her. Og akkurat det TROR vi at vi får. Ballen er over streken, men dommer dømmer angrep på keeper. Kjelsås jager utligning, og i jakten på poeng ofrer vi mye fremover. Lyn får flere muligheter til å avgjøre matchen på tampen. Først går Da Rocha seirende ut, men på overtid kontrer Lyn inn seieren. Et skudd fra 20 meter endrer retning, og vipps er det 2-0. Det blir også sluttresultatet.

«Første halvtimen er jevnt og tett som forventa. Det er øyeblikk i kampen som koster oss dyrt, som det å slippe inn like før pause. Prestasjonen i andreomgang er veldig god, og det hadde kanskje vært logisk at vi hadde fått med oss noe her» sier hovedtrener Eivind Kampen.

På lørdag er det nye muligheter for poeng, når Ørn Horten kommer til Grefsen Stadion.